Briose cu Lichior de Portocale si Fructe Confiate
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta de briose de Craciun cu lichior de portocale si fructe uscate (stafide, nuci, alune de padure, arahide, migdale, caju)
Ingrediente
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 g mix de fructe uscate (stafide, nuci, alune de padure, arahide, migdale, caju)
Instructiuni
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca bine pana cand zaharul se topeste.
  2. Se toarna incet uleiul si se amesteca incontinuu.
  3. Se adauga apoi aromele: coaja, esenta si lichiorul de portocale, apoi extractul de vanilie.
  4. Faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu se cern in aluat si se omogenizeaza totul.
  5. Fructele se taie in bucati mici si se adauga in aluat.
  6. Briosele pot fi coapte in foite de copt si tava speciala pentru briose, sau in forme din silicon sau aluminiu. Pentru a obtine briosele pe care le vedeti in fotografiile alaturate, eu am folosit forme din aluminiu.
  7. Aluatul se toarna in forme si se introduce in cuptorul preincins.
  8. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
  9. Pentru un aspect festiv, le puteti lega cu o fundita si le puteti decora cu crengute de brad.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-lichior-de-portocale-si-fructe-confiate/