Briose cu Ciocolata si Turta Dulce
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Desert festiv, pentru noaptea dintre ani: briose cu ciocolata, scortisoara si turta dulce.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fulgi de ciocolata
Ingrediente crema:
  • 200 g branza mascarpone
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri pesmet de turta dulce (turta dulce faramitata)
  • 12 bucati de turta dulce pentru ornat
  • 50 g ciocolata topita pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Laptele se pune intr-un vas pe foc. Untul se taie cubulete si se adauga in lapte. Se amesteca totul pana se topeste untul, apoi se ia vasul de pe foc. Laptele si untul topit se lasa la racit.
  2. Ouale si zaharul se pun intr-un bol inalt si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Peste aceasta spuma se toarna incet laptele si untul topit.
  3. Faina, cacaua si praful de copt se cern si se adauga peste amestecul format. Se omogenizeaza bine aluatul.
  4. Se adauga fulgii de ciocolata.
  5. In tava speciala pentru briose se aseaza foite de copt in care se toarna aluatul, apoi tava se introduce in cuptorul preincins.
  6. Briosele se coc la temperatura medie timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit la temperatura camerei.
Preparare crema:
  1. Branza mascarpone, smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza pana se obtine o crema tare.
  2. Se adauga scortisoara si pesmetul de turta dulce si se amesteca.
  3. Briosele se orneaza cu crema obtinuta si cu ciocolata topita la bain-marie, apoi se adauga cateva bucati de turta dulce.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-ciocolata-si-turta-dulce/