Mini Tarte cu Mar si Crumble
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose speciale: mini tarte cu mar, scortisoara si crumble, gata in mai putin de o ora.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar brun
Ingrediente umplutura:
  • 3 mere mari
  • 3 linguri de zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100 g arahide maruntite (optional)
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Faina se cerne intr-un vas mare si se amesteca cu zaharul si sarea.
  2. Untul rece se taie cubulete si se adauga peste faina, apoi se amesteca cu mana, frecand faina cu bucatile de unt, pana se obtine un amestec nisipos.
  3. Se pun deoparte, intr-un bol, 6 linguri din acest amestec (acesta va fi crumble-ul folosit la montarea mini tartelor).
  4. Peste restul amestecului se adauga oul si smantana apoi se omogenizeaza. Aluatul se framanta cateva minute pana se obtine o bila compacta.
  5. Aluatul se lasa in frigider o ora.
Preparare umplutura:
  1. Merele se spala si se decojesc, apoi se dau prin razatoare.
  2. Merele se calesc impreuna cu zaharul brun si scortisoara intr-un vas antiaderent.
Montarea mini tartelor:
  1. Dupa intervalul de o ora, aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se taie in bucati patrate, care apoi se modeleaza sub forma unor cosulete.
  2. Tava de briose se unge cu unt si fiecare cosulet de aluat se aseaza in tava.
  3. In fiecare cosulet se adauga cate o lingura de umplutura iar deasupra se presara din crumble-ul pastrat mai devreme. Optional se pot adauga arahide maruntite, pentru o textura si mai crocanta.
  4. Tava se introduce in cuptorul incins. Mini tartele se coc la foc mediu, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit inainte de a fi servite.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/mini-tarte-cu-mar-si-crumble/