Briose Dukan cu Ciocolata Amaruie
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire:
Timp de Gatit:
Timp Total de Preparare:
Numar Portii: 6
- 2 oua
- 100 g iaurt slab
- 2 linguri sirop de agave
- coaja rasa de la o portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 linguri tarate de ovaz
- 4 linguri tarate de grau
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g stafide negre
- 150 ml apa
- 3 linguri de cacao
- 1 lingura sirop de agave
- Intr-un bol mare se pun ouale si se bat cu telul. Se adauga iaurtul, siropul de agave, coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
- Toate ingredientele se amesteca.
- Peste acestea se adauga taratele de ovaz, taratele de grau si praful de copt. Aluatul se omogenizeaza bine.
- Se incorporeaza apoi si stafidele.
- Aluatul se toarna in forme de briose si se baga in cuptorul preincins.
- Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
- Intr-un vas mic, pe foc, se pune apa. Se lasa pe foc pana se incalzeste, apoi se adauga siropul de agave si cantitatea specificata de cacao.
- Se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa si se formeaza ciocolata lichida (topping-ul).
- Topping-ul se pune intr-o punga din plastic care sa gaureste si din care se toarna apoi peste briose.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-dukan-cu-ciocolata-amaruie/
3.5.3226