Briose cu Martipan, Ciocolata si Stafide
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta de briose cu martipan in ciocolata, coaja de portocala si topping de lamaie.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua de rata (sau 3 oua medii de gaina)
  • 100 g zahar brun
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 pastaie de vanilie
  • 50 g stafide
  • 50 g martipan in ciocolata
Ingrediente topping:
  • 3 linguri zahar pudra
  • zeama de la o jumatate de lamaie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un bol si se mixeaza.
  2. Se adauga uleiul si se amesteca.
  3. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se adauga jumatate din cantitatea obtinuta peste amestecul de ingrediente lichide si se amesteca din nou.
  4. Se adauga apa minerala, semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de portocala.
  5. Se incorporeaza si restul amestecului de faina cu praf de copt. Aluatul se omogenizeaza.
  6. Stafidele si bucatelele de martipan in ciocolata se incorporeaza in aluat.
  7. Aluatul se toarna in forme din silicon sau din aluminiu si se baga in cuptorul preincins.
  8. Briosele se coc la o temperatura medie, timp de 25 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparare topping:
  1. Zaharul pudra se cerne intr-un bol mic, pentru a fi cat mai fin. Se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
  2. Topping-ul se toarna peste briose.
  3. Se mai poate adauga un praf de zahar pudra, pentru decor.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-martipan-ciocolata-si-stafide/