Cupcakes cu Zmeura si Fistic
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de Paste: cupcakes cu frosting de mascarpone, zmeura si fistic.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de fistic
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fistic
Ingrediente frosting:
  • 200 g mascarpone
  • 100 g smantana grasa 35%
  • 100 g zahar pudra
  • 50 g zmeura proaspata
  • 50 g fistic
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se pune intr-un bol mare.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute.
  3. Se adauga ouale, laptele si esenta de fistic si se amesteca incontinuu.
  4. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  5. La final se adauga fisticul maruntit si se omogenizeaza aluatul.
  6. In tava speciala pentru briose/cupcakes se aseaza foite de hartie cerata in care se pune aluatul, apoi se introduce in cuptorul preincins.
  7. Cupcakes-urile se coc la o temperatura medie, timp de 20 de minute, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
Preparare frosting:
  1. Branza mascarpone, impreuna cu smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol inalt si se mixeaza cateva minute pana se obtine o crema tare.
  2. Fisticul se marunteste cu cutitul (sau cu ajutorul robotului de bucataraie).
  3. Cupcakes-urile se orneaza cu frosting, se presara apoi fisticul maruntit si cate o zmeura.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/cupcakes-cu-zmeura-si-fistic/