Briose cu Dovleac, Nuci si Biscuiti
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta usoara, cu fructe de sezon: briose cu piure de dovleac, scortisoara, nuci si biscuiti.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g unt
  • 100 g piure de dovleac
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g nuci
Ingrediente crema:
  • 300 g smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g biscuiti cu unt + 12 biscuiti pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se pun intr-un bol mare impreuna cu zaharul brun si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
  2. Se adauga praful de scortisoara si se amesteca.
  3. Untul se topeste, se lasa la racit cateva minute, apoi se toarna incet peste oua, amestecand incontinuu.
  4. Se incorporeaza si piureul de dovleac.
  5. Faina si praful de copt se cern si se adauga in aluatul format.
  6. Se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza aluatul.
  7. La final se incorporeaza nuca macinata sau tocata marunt.
  8. Aluatul se toarna in forme din silicon sau din aluminiu si se baga in cuptorul preincins.
  9. Briosele se coc la temperatura medie, timp de 20 de minute.
  10. Dupa coacere, briosele se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
  2. Biscuitii se sparg in bucati mici si se adauga in frisca.
  3. Crema se lasa la frigider pentru 15 minute.
  4. Briosele se orneaza cu crema si cu biscuiti, apoi se pot servi ca desert dupa mesele principale sau ca gustare in orice moment a zilei.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cu-dovleac-nuci-si-biscuiti/