Chec cu Morcovi, Nuci si Portocale
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 1
 
Reteta de chec cu morcovi proaspeti, nuci si suc de portocale.
Ingrediente
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 150 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • zeama de la ½ portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 morcovi mari, dati pe razatoare
  • 100 g miez de nuca
  • 1 lingura zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
  1. Intr-un bol mare se pun ingredientele lichide: ouale, uleiul, sucul de portocale si extractul de vanilie. Acestea se amesteca bine cu telul sau mixerul.
  2. Intr-un bol separat se cerne faina, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul de sodiu si zaharul. Acestea se amesteca cu o lingura. Se adauga apoi cei 2 morcovi dati pe razatoare (conform specificatiilor din descrierea de mai sus) si coaja de portocale. Morcovii se amesteca bine cu mixul de ingrediente uscate.
  3. Peste mixul de ingrediente uscate si morcovi se adauga ingredientele lichide, apoi se amesteca bine, pana se obtine un aluat omogen.
  4. Se adauga miezul de nuca, taiat in bucati mici.
  5. Aluatul se toarna intr-o tava de chec antiaderenta si se baga in cuptorul preincalzit.
  6. Checul se coace timp de 30-35 de minute, la o temperatura medie, apoi se scoate si se lasa la racit la temperatura camerei.
  7. Checul racit se orneaza cu zahar pudra si se serveste alaturi de o cana cu ceai sau cafea.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/chec-cu-morcovi-nuci-si-portocale/