Negresa cu Dulceata de Capsuni
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta simpla si rapida de negresa cu ciocolata alba si dulceata de capsuni.
Ingrediente
Ingrediente:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g ciocolata alba
  • 100 g dulceata de capsuni
  • 2 linguri zahar pudra pentru ornat
Instructiuni
Instructiuni:
  1. Intr-un vas se pun laptele, uleiul, zaharul si cacaua. Vasul se pune pe foc si se amesteca incet, pana cand zaharul se topeste. Apoi se stinge focul si se lasa amestecul la racit.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca pana devin omogene, iar albusurile se bat pana se obtine o spuma tare.
  3. Peste galbenusuri se adauga amestecul lichid si se mixeaza. Apoi se adauga faina si praful de copt.
  4. Se incorporeaza incet spuma de albusuri si se amesteca incet, pana cand aluatul se omogenizeaza.
  5. Aluatul format se toarna intr-o tava mare de aragaz. Peste acesta se adauga bucatele de ciocolata alba si se baga in cuptorul preincins.
  6. Blatul de prajitura se coace la 180 grade, timp de 20 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
  7. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, blatul se taie in bucati mici. Se iau doua bucati si se lipesc cu dulceata de capsuni, apoi se pudreaza cu zahar.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/negresa-cu-dulceata-de-capsuni/