Briose-Trufe de Ciocolata
Tipul Retetei: Dessert
Timp de Pregatire:
Timp de Gatit:
Timp Total de Preparare:
Numar Portii: 12
- 2 oua
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 250 g branza mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zahar pudra
- 50 g cacao + 2 linguri de cacao pentru pudrat
- Intr-un vas inalt se amesteca ouale, laptele si uleiul.
- Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana cand acesta se topeste.
- Faina, cacaua si praful de copt se amesteca si apoi se incorporeaza peste ingredientele lichide.
- Aluatul se mixeaza pana cand se omogenizeaza.
- Se aseaza in foite de copt, in tava de briose. Cuptorul se incinge la 180 grade Celsius.
- Briosele se coc timp de 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
- Intr-un vas mare se pun branza mascarpone si smantana pentru frisca, zaharul pudra si cacaua.
- Se mixeaza aproximativ 5 minute pana se obtine o crema tare.
- Briosele la temperatura camerei se orneaza cu crema de ciocolata apoi se pudreaza cu cacao.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-trufe-de-ciocolata/
3.5.3239