Briose cu Ciocolata Alba si Nuca de Cocos
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 24
 
Briose dulci, cu ciocolata alba si nuca de cocos.
Ingrediente
Ingrediente Aluat:
  • 4 oua
  • ½ cana lapte
  • ½ cana apa minerala
  • ½ cana ulei de floarea soarelui
  • 1 cana zahar
  • 3 cani faina
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet praf de copt
  • esenta de vanilie, dupa gust
Ingrediente Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri de lapte
  • 1 ciocolata alba (90 g)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
Instructiuni
Preparare Aluat:
  1. Se amesteca bine cele 4 oua intr-un bol.
  2. Se adauga laptele, apa minerala si zaharul si se mixeaza timp de 10 minute - se amesteca pana ce zaharul s-a dizolvat complet.
  3. Se adauga apoi uleiul de floarea soarelui, coaja rasa de lamaie, nuca de cocos rasa si esenta de vanilie.
  4. Peste ingredientele lichide urmeaza incorporarea fainei si a prafului de copt. Faina se adauga treptat, cate o cana, amestecand in continuu.
  5. Compozitia se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
  6. Briosele se coc aproximativ 20 minute la foc mediu.
Preparare Crema:
  1. Cele 250 g mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra se mixeaza bine, timp de 3 sau 4 minute, pana se formeaza o crema ferma.
  2. Separat, se pun intr-un vas pe foc 2 linguri de lapte si ciocolata alba rupta in bucati. Se amesteca cu lingura pana cand ciocolata s-a topit.
  3. Ciocolata topita se lasa la racit 5 minute, apoi se adauga peste mascarpone.
  4. In crema obtinuta se adauga 2 linguri de nuca de cocos rasa.
  5. Crema trebuie tinuta la frigider aproximativ 20-30 minute, pana se intareste.
  6. Dupa ce briosele si crema s-au racit urmeaza partea cea mai distractiva, ornarea si aranjarea finala: crema se pune peste briose si, pentru o aroma mai puternica, se presara nuca de cocos rasa din belsug.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-ciocolata-alba-cocos/