Briose-Gogosi cu Smochine
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 16
 
Briose-gogosi cu dulceata de smochine, miere si crema de mascarpone
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 300 g iaurt
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • ½ de borcan dulceata de smochine intregi
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 4 linguri de iaurt
  • 4 smochine pentru ornat
  • 3 lingurite miere pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Pentru inceput se bat ouale impreuna cu iaurtul.
  2. Untul se pune intr-un vas pe foc si se topeste.
  3. Intr-un alt vas se cerne faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si se adauga zaharul cristal si zaharul vanilinat.
  4. Urmeaza apoi incorporarea ingredientelor lichide peste amestecul de faina zi zahar. Totul se amesteca bine cu o lingura de lemn sau spatula: este atat de usor, incat nu e nevoie de mixer pentru omogenizarea aluatului.
  5. In fiecare forma de silicon se pun, rand: o lingura de aluat, o lingurita de dulceata de smochine si din nou o lingura de aluat. Se repeta acesti pasi pana la terminarea aluatului pregatit.
  6. Totul se introduce In cuptorul incins in prealabil si se lasa la copt, la foc mediu, timp de 15 minute.
Preparare crema:
  1. Se amesteca mascarpone cu 2 linguri de zahar pudra si 4 linguri de iaurt.
  2. Crema obtinuta se pune cu lingura peste briose, dupa ce acestea s-au racit.
  3. Cele 4 smochine se taie felii si se pun deasupra cremei, iar peste smochine se toarna cateva picaturi de miere. Mierea va accentua gustul deosebit al smochinelor.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-gogosi-smochine/