Briose-Cartof cu Inghetata de Vanilie
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 8
 
Briose-cartof fara coacere, cu nuci, biscuiti, ciocolata, coaja de portocala si inghetata de vanilie.
Ingrediente
  • 400 g biscuiti
  • 150 g nuci
  • 100 g coaja de portocala confiata
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • inghetata de vanilie
Instructiuni
  1. Pentru inceput, se zdrobesc biscuitii si se pun intr-un vas mare.
  2. Nucile se sparg, se curata si se taie in bucati mici.
  3. Coaja de portocala confiata gata taiata in bucati (o puteti prepara in casa, sau o puteti cumpara din magazine) se adauga peste biscuiti si nuci.
  4. Laptele se pune intr-un vas pe foc. Cand acesta s-a incalzit, se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca incontinuu pentru a nu se lipi de vas.
  5. Se adauga zaharul, esenta de rom si cele doua linguri de cacao.
  6. Vasul se lasa pe foc timp de doua minute.
  7. Dupa ce siropul da in fiert se lasa la racit 5-10 minute, apoi se toarna peste amestecul de biscuit, nuci si coaja de portocala.
  8. Compozitia formata se amesteca bine cu o lingura si se pune in forme de briose tapetate cu cacao.
  9. Briosele se baga la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
  10. Dupa ce s-au racit si s-au intarit, se scot din forme si se aseaza pe o farfurie.
Briosele-cartof se orneaza cu o cupa de inghetata peste care se presara cacao si biscuti zdrobiti.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cartof-inghetata-vanilie/