Briose cu Cacao, Caise Confiate si Fistic
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Cadou homemade de Mos Nicolae: briose cu cacao, caise confiate, fistic si pastai de vanilie.
Ingrediente
  • 2 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • ½ cana ulei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g caise confiate
  • 100 g fistic copt, nesarat
Instructiuni
  1. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, cele 4 linguri de cacao, zaharul, praful de copt si semintele de la o pastaie de vanilie.
  2. Intr-un alt vas se bat ouale. Se adauga laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele lichide si se toarna peste amestecul de faina, zahar si cacao.
  3. Compozitia se amesteca bine cu o lingura de lemn.
  4. Se adauga caisele confiate taiate bucati si fisticul.
  5. Aluatul rezultat se pune in foitele asezate in tava si se baga in cuptorul incins, timp de 20 de minute.
  6. Dupa ce s-au copt, briosele se lasa la racit 30 de minute.
  7. Se impacheteaza apoi in folia transparenta, se leaga cu o fundita si sunt tocmai bune de daruit celor dragi.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cacao-caise-fistic/