Briose cu Cirese si Frisca
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose cu cirese, lichior de cirese amare si frisca, pentru petrecerea celor mari.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana lapte
  • ½ cana ulei de floarea soarelui
  • ½ cana zahar
  • 1 si ½ cana faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 g cirese conservate
  • 4 linguri lichior de cirese amare
Ingrediente pentru ornat:
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • cateva cirese pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale intr-un vas mare si se bat cateva minute.
  2. Se adauga laptele si zaharul si se amesteca.
  3. Urmeaza uleiul si esenta de vanilie.
  4. Se incorporeaza si faina amesteca cu praful de copt.
  5. Compozitia se mixeaza bine pentru a omogeniza faina cu restul ingredientelor.
  6. Ciresele fara samburi se pun intr-un bol. Peste acestea se toarna lichiorul si se lasa cateva minute, apoi se adauga in compozitie si se amesteca cu o spatula.
  7. Compozitia se pune in tava - in care s-au adaugat in prealabil foitele de copt - si se baga in cuptorul incins timp de 20 de minute.
  8. Briosele se scot si se lasa la racit 30 de minute.
Preparare frisca:
  1. Smantana se bate impreuna cu 3 linguri de zahar pudra.
  2. Frisca se lasa in frigider 10-15 minute pana se intareste.
Pentru ornarea brioselor cu frisca se poate folosi o punga de ornat. Peste fiecare briosa se adauga o cireasa. Eu prefer sa pastrez o lingurita de frisca si pentru cafeaua de dimineata pe care o servesc alaturi de briose. ;)
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cirese-frisca/