Briose de Post cu Dulceata de Prune
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose de post (fara unt, oua sau lapte), cu dulceata de prune. Bune de tot!
Ingrediente
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml apa calda
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • ½ borcan de dulceata prune
  • 1 lingura zahar pudra
Instructiuni
  1. Apa se pune pe foc intr-un vas mic, doar pana cand se incalzeste putin.
  2. Separat, se cerne faina intr-un vas, impreuna cu praful de copt. In acelasi vas se pun trei linguri de zahar, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa de lamaie. Peste aceste ingrediente se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura.
  3. Se adauga cate o lingura de ulei si se amesteca, apoi cate o lingura de apa minerala.
  4. Compozitia se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn.
  5. In formele de silicon se pune o lingura de compozitie, o lingurita de dulceata si iar o lingura de compozitie.
  6. Formele se baga in cuptor pentru 25-30 de minute.
  7. Dupa ce s-au copt, briosele se lasa la racit aproximativ 15 minute.
  8. Se pudreaza cu zahar si se adauga deasupra o lingurita de dulceata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-post-dulceata-prune/