Briose de Post cu Banane
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de post: briose cu banane, scortisoara si mix de fructe exotice confiate.
Ingrediente
  • 2 cani de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 banane coapte
  • 1 cana apa minerala
  • ½ cana ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ceasca de fructe exotice confiate
Instructiuni
  1. Intr-un bol mare se cerne faina impreuna cu praful de copt (cele doua ingrediente se cern pentru a da brioselor o consistenta pufoasa).
  2. Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara.
  3. Cele doua banane se decojesc si se paseaza usor cu furculita, in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari.
  4. Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate.
  5. Intr-un alt vas se amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, impreuna cu fructele confiate taiate in bucati mici.
  6. Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza.
  7. Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor.
  8. Dupa aproximativ 25 de minute, briosele devin rumene si se pot scoate din cuptor.
  9. Se presara zahar brun si putina scortisoara deasupra brioselor, apoi sunt gata de servit.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-post-banane/