Cupcakes cu Ciocolata Neagra si Ricotta
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de cupcakes cu branza ricotta si frosting de mascarpone cu ciocolata neagra.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 150 g unt
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 150 g branza ricotta
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • 150 g fulgi de ciocolata neagra
  • semintele de la o pastaie de vanilie
Ingrediente frosting:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata neagra topita
  • 2 linguri zahar pudra
  • cateva cubulete de ciocolata neagra pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul pastrat la temperatura camerei, usor moale, se pune intr-un vas si se mixeaza incet cu mixerul.
  2. Se adauga zaharul si se continua mixarea, crescand treptat viteza.
  3. Se adauga cate un ou, pe rand, apoi laptele. In tot acest timp, se amesteca in continuu.
  4. Urmeaza branza ricotta si semintele de vanilie.
  5. Se incorporeaza faina cernuta in prealabil si praful de copt.
  6. Compozitia se omogenizeaza bine.
  7. La final se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o spatula.
  8. Cu o lingura se adauga compozitia in forme. Acestea se baga in cuptor pentru 20-25 de minute.
Preparare frosting:
  1. Cele 250 g mascarpone, scoase din frigider in momentul cand se incepe prepararea, se amesteca cu doua linguri de zahar pudra pana cand se transforma intr-o crema ferma.
  2. Se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza bine.
  3. Dupa ce s-au copt apoi s-au racit, cupcakes-urile se orneaza cu crema si cu cuburi de ciocolata neagra.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/cupcakes-ciocolata-neagra-ricotta/