Briose Aperitiv cu Pate de Somon si Capere
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 16
 
Briose aperitiv cu pate de somon, smantana si crema de branza, capere si felii de lamaie.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 150 g crema de branza
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pate:
  • 1 conserva somon in suc propriu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri crema de branza
  • cateva capere pentru ornat
  • cateva felii de lamaie
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pun ouale si laptele intr-un bol si se amesteca bine.
  2. Se adauga uleiul si crema de branza.
  3. Peste ingredientele lichide se cerne faina impreuna cu praful de copt si se mixeaza toate ingredientele cateva minute.
  4. Compozitia se toarna in forme din silicon si se baga in cuptorul care a fost incins in prealabil.
  5. Briosele se coc 20 de minute, se scot pe un gratar si se lasa la racit 20-30 de minute.
Preparare pate:
  1. Intr-un bol cu marginile inalte se pune somonul si se paseaza bine cu blenderul pana cand se transforma intr-un pate.
  2. Se adauga zeama de lamaie, sare, piper si se mixeaza bine.
  3. Pentru a obtine o crema fina se adauga smantana si crema de branza.
  4. Crema se amesteca bine, apoi poate fi folosita pentru a orna briosele.
  5. Se adauga caperele si cate o felie de lamaie.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-pate-somon-capere/