Briose cu Ciocolata Neagra si Coaja de Portocala
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose / muffins cu coaja de portocala si topping de ciocolata neagra.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • ½ pachet unt topit
  • 1 cana zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 90 g fulgi de ciocolata neagra
  • coaja de portocala zaharisita (3/4 din coaja unei portocale)
Ingrediente topping :
  • 3 linguri smantana pentru frisca
  • 90 g ciocolata neagra
  • coaja de portocala zaharisita (1/2 din coaja unei portocale)
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se amesteca ingredientele lichide: ouale, laptele si untul topit, intr-un vas.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute, apoi se adauga semintele de vanilie.
  3. Faina si praful de copt se cern si se adauga in compozitie.
  4. Se pun fulgii de ciocolata si coaja de portocala taiata cubulete. Se incorporeaza in aluat cu o spatula.
  5. Compozitia se pune in forme si se introduce in cuptor 20 de minute.
  6. Dupa coacere briosele se lasa la racit 30 de minute.
Preparare topping de ciocolata:
  1. Intr-un vas pe foc, se pune smantana si se adauga fulgii de ciocolata, amestecand in continuu.
  2. Dupa ce s-a topit ciocolata, vasul se ia de pe foc si se lasa la racit 3 minute.
  3. Peste briosele rumenite se toarna ciocolata si se adauga cubulete de coaja de portocala.
Pentru ca este iarna, va recomand sa incercati aceste briose impreuna cu o cana de vin fiert aromat cu coaja de portocala proaspata si scortisoara.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-ciocolata-neagra-coaja-portocala/