Cupcakes cu Nuci Caju si Frosting de Limeta
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de cupcakes fresh, cu nuci de caju si frosting din crema de branza, limeta si frunze de menta.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o limeta
  • 150-200 g nuci caju maruntite
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente frosting:
  • ½ pachet unt
  • 200 g crema de branza
  • 5 linguri zahar pudra
  • 5 frunze de menta tocate marunt
  • coaja rasa de la o limeta
  • cateva felii subtiri de limeta pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Asa cum spuneam si in retele anterioare, este important ca untul sa fie scos din frigider cu 30-40 de minute inainte de inceperea prepararii aluatului pentru briose.
  2. Untul se amesteca impreuna cu zaharul, folosind mixerul, pana se obtine o consistenta cremoasa.
  3. In acest amestec se adauga pe rand ouale si laptele, continuand mixarea.
  4. Se adauga apoi aromele: esenta de vanilie si coaja de limeta.
  5. Se incorporeaza faina si praful de copt.
  6. Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza.
  7. Ultimul pas este adaugarea bucatelelor de nuci caju.
  8. Compozitia se pune in forme sau in tava speciala de briose si se coace timp de 20 de minute, la foc mediu.
Preparare frosting:
  1. Se amesteca o jumatate de pachet de unt cu 5 linguri de zahar, folosind mixerul la o viteza mica, crescand apoi treptat viteza.
  2. Se adauga crema de branza, coaja de limeta si frunzele de menta.
  3. Frosting-ul se lasa la frigider 10-15 minute, apoi se pune peste briose folosind o punga speciala pentru ornat.
  4. Se decoreaza cu o felie subtire de limeta si putina coaja rasa din acest fruct.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/cupcakes-nuci-caju-limeta/