Briose Papanasi cu Dulceata de Visine
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 10
 
Reteta de briose papanasi, usoare si pufoase, cu smantana si dulceata de visine.
Ingrediente
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri ulei
  • 200g branza dulce de vaci
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 cesti faina
  • 1 borcan smantana (pentru ornat)
  • 1 borcan dulceata de visine (pentru ornat)
Instructiuni
  1. Se amesteca ouale cu laptele intr-un bol.
  2. Se adauga uleiul, apoi zaharul.
  3. Toate ingredientele se mixeaza pana cand zaharul se topeste complet.
  4. Pastaia de vanilie se taie pe lungime si se scot semintele, care se adauga apoi in aluat.
  5. Branza dulce (stoarsa bine de zer in prealabil) se incorporeaza si ea in aluat.
  6. Se adauga coaja de portocala pentru a da mai mult parfum compozitiei.
  7. Praful de copt amestecat cu faina se adauga in aluat si se amesteca pana cand toate ingredientele s-au omogenizat.
  8. Compozitia se pune in forme de silicon si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  9. Dupa ce briosele s-au copt, se aseaza la racit pe un platou si se orneaza cu smantana si dulceata de visine - cantitatile de smantana si dulceata nu sunt fixe, fiecare le poate ajusta dupa propriul gust :)
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-papanasi-dulceata-visine/