Briose cu Portocale si Mousse de Ciocolata Alba
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose cu coaja zaharisita de portocale, si mousse din ciocolata alba si portocale.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de portocala zaharisita (3 sferturi coaja portocala)
Ingrediente crema :
  • 150 g ciocolata alba
  • 1 albus de ou
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • zeama de la o jumatate de portocala
  • coaja rasa de la o portocala
Instructiuni
Pregatirea aluatului:
  1. Ouale, laptele si uleiul se pun intr-un bol mare si se amesteca cu telul sau mixerul.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza bine aproximativ 5 minute, pana cand acesta se dizolva.
  3. Se pun si semintele de la o pastaie de vanilie.
  4. Faina si praful de copt se cern si se incorporeaza in aluat.
  5. Toate ingredientele se omogenizeaza bine.
  6. Coaja de portocala zaharisita se taie in cubulete mici, apoi se adauga in compozitie. Mirosul vaniliei si cel al cojii de portocala vor ajuta la obtinerea unui desert aromat, foarte gustos si racoritor in acelasi timp.
  7. Compozitia se pune in forme si se baga in cuptor, la foc mediu, timp de 20 de minute.
  8. Briosele coapte se scot pe un gratar sau pe un platou si se lasa la racit 30 de minute.
Pregatirea mousse-ului:
  1. Ciocolata alba se rupe in bucati, se pune intr-un vas mic si se topeste prin metoda bain-marie. Se lasa apoi cateva minute la racit, inainte de a fi folosita la obtinerea mousse-ului.
  2. Smantana si albusul de ou se bat separat pana se formeaza o frisca tare.
  3. Se adauga zeama de la o jumatate de portocala si coaja de portocala (se opreste o cantitate mica de coaja pentru ornat).
  4. Se ia cate o lingura de frisca si se pune peste ciocolata, repetand acest pas pana se omogenizeaza mousse-ul.
  5. Se lasa apoi la frigider 10-15 minute pana se intareste.
  6. Briosele se orneaza cu mousse de ciocolata si coaja de portocala rasa.
Inainte de a le servi, am asezat briosele in jumatati de portocala din care am scos miezul, briosele imprumutand astfel si mai mult din mirosul fructului. Rezultatul a fost unul deosebit de apetisant si revigorant :)
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-portocale-mousse-ciocolata-alba/