Briose cu Nuca de Cocos, Cirese si Migdale
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose de Martisor, cu aluat din nuca de cocos, cu fulgi de migdale, cirese si crema cu mascarpone.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 5 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri nuca de cocos rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri de faina
Ingrediente crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca de cocos rasa
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie
Ingrediente pentru ornat:
  • 12 cirese din conserva
  • fulgi de migdale
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Albusurile se pun intr-un bol inalt si se bat bine cu mixerul.
  2. Se adauga zaharul si se mixeaza cateva minute pana cand zaharul se topeste complet.
  3. In bezeaua astfel obtinuta se incorporeaza ingredientele lichide: laptele, uleiul, esenta de vanilie.
  4. Nuca de cocos, faina si praful de copt sunt ultimele ingrediente adaugate.
  5. Compozitia se amesteca la final cu o lingura, cu miscari lente, de jos in sus, in asa fel incat compozitia sa ramana aerata si pufoasa.
  6. Se toarna apoi in forme de briose si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Preparare crema:
  1. Atentie: ingredientele pentru crema trebuie sa fie reci.
  2. Branza mascarpone si smantana se pun intr-un bol impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza cateva minute pana cand se obtine o crema tare.
  3. Se adauga aromele: coaja si zeama de lamaie si vanilia, apoi se amesteca bine.
  4. Crema se lasa la frigider 15-20 de minute apoi se orneaza briosele.
  5. La final se adauga cate o cireasa si fulgi de migdale.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-nuca-cocos-cirese-migdale/