Briose cu Crema de Ciocolata si Alune de Padure
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose cu cacao, crema de ciocolata si alune de padure prajite, usor de preparat in orice sezon.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 250 ml apa minerala
  • 300 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 150 g alune de padure
Ingrediente pentru ornat:
  • 400 g crema de ciocolata (eu am folosit Nutella)
  • 100 g alune de padure
Instructiuni
  1. Pentru inceput se sparg alunele si se curata de coaja. Se pun apoi intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc aproximativ 5 minute, dupa care se racesc si se sparg in bucati mici.
  2. Intr-un bol mare se bat ouale impreuna cu zaharul si se adauga apa minerala, apoi uleiul si esenta de rom.
  3. Toate ingredientele lichide se amesteca bine.
  4. Faina, praful de copt si cacaua se cern, apoi se adauga in compozitie.
  5. Se omogenizeaza aluatul, amestecand cateva minute, iar la final se adauga 150 g bucati de alune de padure prajite.
  6. Compozitia se pune in tava de briose in care s-au asezat mai intai foitele de copt.
  7. Briosele se coc in 20 de minute, la foc mediu, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit 20-30 de minute.
  8. Dupa ce s-au racit, briosele se orneaza cu crema de ciocolata si cu restul de bucati de alune prajite si crocante. Pentru ornare se poate folosi o punga speciala pentru ornat sau se poate adauga cate o lingura de crema de ciocolata, in cazul in care doriti sa le serviti mai rapid. Oricare ar fi metoda pe care o veti alege, combinatia de ciocolata si alune de padure va fi una castigatoare - garantat! :D
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-crema-ciocolata-alune-padure/