Cupcakes in Doua Culori, cu Ciocolata si Vanilie
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de cupcakes in doua culori, cu creme de ciocolata si vanilie.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema vanilie:
  • 150 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema ciocolata:
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 90 g ciocolata
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul la temperatura camerei se pune intr-un vas si se mixeaza aproximativ trei minute.
  2. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand acesta se topeste.
  3. Apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, si laptele.
  4. Se amesteca toate ingredientele.
  5. Se adauga faina cernuta in prealabil impreuna cu praful de copt.
  6. Dupa ce compozitia formata s-a omogenizat, se imparte in doua parti egale care se pun in doua vase diferite; apoi, in primul vas se adauga cacaua, iar in celalalt se adauga esenta de vanilie.
  7. Pentru coacere se pot folosi fie tava de cupcakes din teflon si foite de copt, fie forme de cupcakes din silicon. Oricare dintre cele doua variante este buna, intrucat compozitia contine o cantitate suficienta de unt care nu permite lipirea aluatului de foite/forme. Se toarna mai intai o lingura de compozitie cu cacao, apoi o lingura de compozitie cu vanilie in fiecare foita/forma si se baga la cuptor.
  8. Cupcakes-urile se coc la temperatura medie timp de 20 de minute, apoi se lasa la racit.
Preparare crema vanilie:
  1. Se pun intr-un bol branza mascarpone, smantana si 2 linguri de zahar pudra. Acestea se amesteca cu mixerul pana se formeaza o crema tare.
  2. La final se adauga esenta de vanilie si se amesteca bine.
Preparare crema ciocolata:
  1. Ciocolata se rupe in bucati si se topeste prin metoda bain-marie. Se lasa la racit 2-3 minute.
  2. Intr-un bol se pune branza mascarpone, smantana si zaharul, apoi se amesteca pana se formeaza crema, dupa care se incorporeaza ciocolata topita.
Dupa ce s-au racit, cupcakes-urile se orneaza cu un strat de crema de ciocolata si un strat de crema de vanilie.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/cupcakes-doua-culori-ciocolata-vanilie/