Briose Aperitiv cu Spanac si Ou
Tipul Retetei: Aperitiv
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 6
 
Reteta simpla si rapida de briose aperitiv cu spanac proaspat, branza feta si ou.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 g branza feta
  • 10-15 frunze mici de spanac
  • 1 lingurita sare
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente pentru ornat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • cateva frunze mici de spanac pentru decor
Instructiuni
  1. Inainte de a incepe prepararea compozitiei, trebuie pregatit spanacul: daca acesta a fost cumparat de la piata, neambalat, atunci trebuie curatat de codite, spalat si lasat la scurs timp de cateva minute; cel cumparat de la supermarket, in ambalaj, a fost deja spalat si uscat.
  2. Spanacul se taie in bucati nu foarte mici, in asa fel incat sa nu se topeasca complet in compozitie.
  3. Intr-un bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul.
  4. Se adauga o lingurita de sare, apoi se incorporeaza faina si praful de copt.
  5. Compozitia obtinuta se omogenizeaza bine.
  6. In aluatul format se rad 100 g de branza feta si se adauga spanacul pregatit mai devreme.
  7. Toate ingredientele se amesteca cu o spatula si se adauga in forme de briose din silicon.
  8. In cuptorul preincalzit se baga formele de briose cu aluat pentru aproximativ 25 de minute.
  9. Briosele rumenite se scot si se lasa la racit.
  10. Intre timp se pregatesc ouale-ochiuri.
  11. Briosele se pun pe un pat de spanac, iar deasupra lor se aseaza cate un ou, presarand apoi sare si piper, dupa gust.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-aperitiv-spanac-ou/