Briose cu Ciocolata si Espresso
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose cu ciocolata, espresso si crema de mascarpone.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri espresso
Ingrediente crema:
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri espresso
  • 40 g ciocolata rasa
  • 12 bomboane de ciocolata pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale, impreuna cu zaharul, se pun intr-un bol inalt si se amesteca cu mixerul timp de 5 minute, pana devin o spuma tare.
  2. Untul se topeste intr-un vas separat si se lasa la racit cateva minute inainte de a fi incorporat in aluat.
  3. Peste ouale batute spuma se toarna laptele si untul topit, amestecand incet cu o spatula, apoi se adauga semintele de la o pastaie de vanilie.
  4. Se incorporeaza faina si praful de copt, omogenizand apoi aluatul.
  5. Un sfert din catitatea de aluat se pune intr-un vas separat si se amesteca cu trei linguri de espresso.
  6. In tava de briose se aseaza foitele de copt, iar in fiecare foita se toarna mai intai aluatul simplu apoi cate o lingura de aluat cu espresso.
  7. Tava se baga in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.
Prepararea crema:
  1. Se mixeaza branza mascarpone cu zaharul pudra pana se intareste.
  2. Se adauga smantana si trei linguri de espresso, amestecand cateva minute.
  3. In crema obtinuta se rade ciocolata si se omogenizeaza bine.
  4. Briosele coapte si racite se orneaza cu crema, iar in varful fiecareia se aseaza cate o bomboana de ciocolata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-ciocolata-espresso/