Briose cu Inghetata de Ciocolata
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose de vara, cu multa cacao, nuca si inghetata racoritoare de ciocolata.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente umplutura:
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 100 g miez de nuca
  • 30 g cacao
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri de lapte
Ingrediente inghetata:
  • 300 g smantana 25% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 150 g ciocolata topita
Instructiuni
Preparare inghetata:
  1. Intr-un bol inalt se mixeaza smantana cu zaharul pudra, pana capata consistenta unei creme cu aspect lucios.
  2. In acest amestec se toarna ciocolata topita in prealabil, prin metoda bain-marie.
  3. Crema obtinuta se pastreaza la congelator peste noapte.
Preparare briose:
  1. Se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste si se obtine o spuma densa.
  2. Se adauga apoi laptele si uleiul, amestecand in continuu.
  3. Se incorporeaza faina, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.
  4. Pentru pregatirea umpluturii se amesteca intr-un vas mic zaharul, cacaua, nucile taiate marunt si esenta de rom.
  5. Pentru coacerea brioselor se poate folosi o tava de briose din teflon, sau forme individuale din silicon (in ambele cazuri se vor folosi foite de copt).
  6. In fiecare foita de copt se toarna aluatul si cate o lingurita de umplutura.
  7. Briosele se coc timp de aproximativ 20 de minute, la temperatura medie.
  8. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se servesc cu o cupa de inghetata de ciocolata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-inghetata-ciocolata/