Briose cu Capsuni si Frisca
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Briose pufoase, cu capsuni proaspat culese din gradina si frisca.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g smantana
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 300 g capsuni
Ingrediente frisca:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 5 linguri zahar pudra
  • 12 capsuni intregi, pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Pentru inceput se curata capsunile si se spala bine, apoi se taie in bucati mici.
  2. Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu zaharul cateva minute.
  3. Se adauga smantana apoi uleiul, care se toarna incet in compozitie.
  4. Se taie pastaia de vanilie si se scot semintele care se adauga si ele in compozitie.
  5. Se incorporeaza faina si praful de copt.
  6. In compozitia formata se pun capsunile taiate in bucati si se amesteca incet cateva minute.
  7. Se pregateste tava de briose in care se aseaza foitele de copt. Compozitia se toarna in fiecare foita, iar tava se baga in cuptorul incins. Briosele se coc dupa 25 de minute, atunci cand sunt bine rumenite.
Preparare frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza cateva minute pana se obtine o frisca tare.
  2. Briosele se orneaza cu frisca si capsuni intregi.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-capsuni-frisca/