Briose cu Cirese si Capsuni
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Reteta de briose de vara, cu cirese si capsuni proaspete si topping de ciocolata alba.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt topit
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g cirese
  • 500 g capsuni
Ingrediente pentru topping:
  • 150 g ciocolata alba
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • cateva frunze de menta pentru ornat
Instructiuni
Pregatire fructe:
  1. Pentru inceput se spala fructele, se scot samburii cireselor, iar capsunile se curata de frunze si codite.
  2. Fructele se pun intr-un bol si se stropesc cu cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a impiedica oxidarea.
  3. Jumatate din cantitatea de fructe se va incorpora in aluat, iar cealalta jumatate se va pastra pentru decorare.
Preparare aluat:
  1. Untul se topeste, intr-un bol, pe foc, apoi se lasa la racit cateva minute.
  2. Ouale si laptele se amesteca, apoi se adauga untul topit si racit.
  3. Se incorporeaza zaharul, semintele de vanilie si coaja de lamaie.
  4. Toate ingredientele se amesteca bine.
  5. Faina si praful de copt se cern si se amesteca cu restul ingredientelor.
  6. In aluatul format se adauga capsuni taiate in bucati si cirese.
  7. Aluatul se toarna in foite de copt asezate in forme de briose, apoi se baga la cuptor. Briosele se coc in 20 de minute, la foc mediu.
Preparare topping ciocolata alba:
  1. Intr-un vas pe foc se pun laptele, bucatile de ciocolata si esenta de vanilie. Se amesteca pana cand ciocolata s-a topit.
  2. Peste briose (care s-au copt deja) se toarna ciocolata, se aseaza fructele, apoi se orneaza din nou cu ciocolata alba.
  3. Pentru decor se poate folosi si cate o frunza de menta proaspata.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-cirese-capsuni/