Briose cu Mojito si Limeta
Tipul Retetei: Desert
Timp de Pregatire: 
Timp de Gatit: 
Timp Total de Preparare: 
Numar Portii: 12
 
Desert pentru o dupa-amiaza de vara: briose pufoase cu mojito, limeta, crema de mascarpone si frunze de menta.
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 250 g faina
  • coaja rasa de la o limeta
  • 4-5 frunze de menta
  • 150 g zahar brun
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente frosting:
  • 250 g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri mojito
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • cateva frunze de menta pentru decor
  • zahar brun pentru decor, dupa gust
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale se pun intr-un bol si se mixeaza cu zaharul brun pana cand acesta se topeste.
  2. Se adauga laptele si uleiul, apoi coaja rasa de limeta.
  3. Frunzele de menta se spala, se toaca marunt si se adauga in aluat.
  4. Faina si praful de copt se cern impreuna, apoi se incorporeaza in amestecul format, mixand bine toate ingredientele.
  5. Pentru coacere se pot folosi forme din silicon sau teflon, in care se aseaza cate o foita de copt.
  6. Aluatul se toarna in foite si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
  7. Dupa coacere, briosele se scot pe un platou si se lasa la racit, cat timp se pregateste frosting-ul.
Preparare frosting:
  1. Branza mascarpone si zaharul pudra se pun intr-un bol si se mixeaza pentru 2-3 minute.
  2. In crema formata se adauga 3 linguri de mojito si zeama de la o jumatate de limeta, apoi se amesteca bine.
  3. Briosele se orneaza cu frosting-ul de mascarpone, zahar brun si frunze proaspete de menta.
Recipe by Briose de Acasa at http://www.briosedeacasa.ro/briose-mojito-limeta/