Mini-briose cu Stafide, Curmale si Prune Uscate

Mini-briose cu stafide, curmale si prune uscate

Daca e luni, atunci sa incepem saptamana in forta cu o reteta de briose cu fructe confiate! In dimineata asta m-am trezit mai devreme decat de obicei si mi-am inceput saptamana in bucatarie, printre forme de copt, foite colorate si instrumente pentru gatit. E o activitate care ma binedispune si imi place sa imi incep ziua asa – atunci cand pot, bineinteles. Astazi ardeam de nerabdare sa incerc noile forme de mini-briose pe care mi le-am cumparat in weekend, asa ca la ora 7 fix m-am apucat de copt briose :D . Am ales o reteta simpla, care sa fie gata in 30 de minute, dar care sa merite din plin efortul trezitului cu noaptea-n-cap: mini-briose cu stafide, curmale si prune uscate.

Mini-briose cu fructe confiate

 

Mini-briose pentru micul dejun

Aceasta reteta contine toate ingredientele necesare unui mic dejun delicios: oua, lapte, crema de branza si fructe confiate. Puteti servi mini-briosele cu un pahar de suc proaspat de fructe, cu un pahar de lapte cald sau cu o cafea, dupa cum va place.

Eu am ales trei feluri de fructe confiate al caror gust se combina foarte bine: curmale (dulci si bogate in vitamine, calciu si aminoacizi), stafide brune (cu gust delicat si continand o cantitate mare de fibre care reduc aciditatea din stomac) si prune uscate (cu gust usor acrisor, bogate si ele in vitamine, potasiu si fibre).

Sper ca v-am facut curiosi sa-mi incercati reteta! Iata mai jos si detaliile:

Mini-briose cu Stafide, Curmale si Prune Uscate
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta super-rapida pentru micul dejun: mini-briose cu stafide, curmale si prune uscate. Gata in 30 de minute! Reteta este pentru 20 mini-briose, sau 10 briose de dimensiuni normale.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 20
Ingrediente
  • 2 oua
  • 50 g zahar brun
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 100 g crema de branza
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 g stafide brune
  • 50 g curmale
  • 50 g prune uscate
Instructiuni
  1. Ouale si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca bine cu telul.
  2. Se adauga coaja rasa de portocala si semintele de la o pastaie de vanilie.
  3. Se toarna incet uleiul, amestecand in continuu.
  4. Se incorporeaza si crema de branza.
  5. Se adauga jumatate din cantitatea de faina impreuna cu praful de copt si se amesteca.
  6. Se toarna laptele, apoi restul de faina. Aluatul se omogenizeaza bine.
  7. Curmalele si prunele se curata de samburi si, impreuna cu stafidele, se taie in bucati mici, apoi se incorporeaza in aluat.
  8. De data aceasta eu am folosit forme metalice de mini-briose pe care le-am uns cu ulei apoi am turnat aluatul direct in ele. Daca nu aveti astfel de forme, le puteti inlocui cu forme din silicon, insa fara a folosi foite de copt (este posibil ca briosele sa se lipeasca de foite, avand in vedere ca in reteta se utilizeaza o cantitate mica de ulei si multe fructe).
  9. Briosele se coc la foc mediu, timp de 15 minute. Nu uitati: cuptorul trebuie incins bine inainte de a introduce formele cu aluat.
  10. Dupa coacere, briosele se scot, se lasa la racit cateva minute si apoi sunt gata de servit.

 



Daca va plac deserturile cu fructe, incercati si reteta de briose cu avocado si grapefruit.

Spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: