Mug Cake cu Visine Proaspete

Mug cake cu visine proaspete

Bine v-am regasit! In ultima vreme am luat o scurta pauza de la copt briose pentru ca am vrut sa profit cat mai mult de vara, de vacanta, de calatorii si de timpul petrecut cu familia mea. Insa ma intorc de fiecare data cu aceeasi pasiune in mica mea bucatarie, cu ingrediente de sezon, pentru a pregati un desert bun.

De data aceasta am intrat in bucatarie cu o plasa de visine aduse din gradina de la tara a socrilor mei, cu doua cani de lut cumparate in drum spre casa si cu o reteta clasica de tarta cu fructe – una pe care mama o pregateste in fiecare vara.

Pentru ca mi s-a facut dor de gustul tartei cu fructe (mai exact de pandispanul clasic pe care mama il pregateste in fiecare vara si in care pune fructele pe care le are la indemana – visine, caise, piersici sau capsune), m-am hotarat sa reinterpretez reteta clasica intr-o forma mai putin obisnuita: mug cake (prajitura in cana) cu visine proaspete. Asa ca am copt pandispanul in noile mele forme de copt rustice :) si am adaugat visinele culese din gradina. Gustul a fost diferit de cel al tartei cu care m-am obisnuit, insa prajitura coapta astfel mi-a placut foarte mult: a fost pufoasa si usor insiropata, gustoasa si parfumata. Regret doar ca am facut o cantitate prea mica, insa daca doriti un rasfat doar pentru voi, atunci reteta de mai jos este tot ce va trebuie!

Mug cake cu visine proaspete si seminte de vanilie

Iata, deci, ce aveti de facut daca aveti pofta de un desert ultra-rapid de vara:

Mug Cake cu Visine Proaspete
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta ultra-rapida de prajitura in cana: mug cake cu visine proaspete, seminte de vanilie si coaja de lamaie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 2
Ingrediente
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g faina
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 10 visine
  • 1 lingura ulei (pentru uns canile)
  • 1 lingura zahar pudra (pentru presarat la final)
Instructiuni
  1. Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga in timp ce pregatiti aluatul.
  2. Ouale la temperatura camerei se pun intr-un bol si se mixeaza pana devin spuma.
  3. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand acesta se topeste si nu se mai simte intre degete.
  4. Se adauga semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de lamaie.
  5. Faina se cerne in aluat si se amesteca incet cu o spatula, pana se omogenizeaza aluatul.
  6. Visinele se spala, se curata de samburi, se usuca, apoi se tavalesc in faina. Se adauga in aluatul pregatit.
  7. Canile de lut se ung cu ulei. Aluatul se toarna in cele doua cani (canile mele au 100 ml fiecare).
  8. Acestea se aseaza pe o tava intinsa si se baga in cuptorul incins, timp de 20 de minute la o temperatura medie.
  9. Dupa acest interval, canile se scot din cuptor si se lasa la racit.
  10. Peste prajituri se presara zahar pudra.
  11. Prajiturile se servesc caldute, direct din cana.

 



Daca va plac retetele mai deosebite de briose, va recomand sa incercati reteta de briose-trandafiri cu ciocolata si crema de whisky sau  / si reteta de guguluf cu ciocolata si alune de padure.

Pana data viitoare va urez spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: