Bine v-am regasit! In timp ce scriu aceste randuri, ma incearca o imensa bucurie, dar si o multime de emotii, pentru ca postez din nou aici pe blog, dupa o pauza atat de lunga!
Nu a fost o pauza luata de la gatit, ci o simpla pauza luata de la scris si postat pe blog. Ce pot sa marturisesc este faptul ca, intre timp, am schimbat cateva lucruri importante, cum ar fi vechea mea bucatarie, cu tot cu ustensile si aparatura electrocasnica. In noua locatie am pus in practica multe dintre retetele mele vechi, dar mai ales am incercat unele noi.
Acum am decis ca este momentul sa ma intorc la treaba, sa aduc continut nou blogului meu culinar, asa ca propunerea mea de astazi este o prajitura usor de pregatit si potrivita pentru aproape orice ocazie. Nu este o prajitura coapta in forme de briose, dupa cum ati observant deja, ci este o prajitura prezentata intr-o forma amuzanta, pentru ca am vrut sa va transmit si voua din bucuria mea.
*Prajiturile mele au fost fotografiate de Adrian Banu.
Eu am pregatit-o pentru a o face cadou colegilor de birou cu ocazia zilei de 8 martie si, pentru ca micile pachetele dulci au fost apreciate de catre colegii mei (dar si de catre cei de acasa ), va las in continuare reteta mea si astept, in continuare, parerile voastre.
- 4 oua
- 200 g zahar
- 200 ml ulei
- 100 ml lapte
- 250 g faina
- 50 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 50 g ciocolata alba
- 100 g dulceata de capsuni
- 2 linguri zahar pudra pentru ornat
- Intr-un vas se pun laptele, uleiul, zaharul si cacaua. Vasul se pune pe foc si se amesteca incet, pana cand zaharul se topeste. Apoi se stinge focul si se lasa amestecul la racit.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca pana devin omogene, iar albusurile se bat pana se obtine o spuma tare.
- Peste galbenusuri se adauga amestecul lichid si se mixeaza. Apoi se adauga faina si praful de copt.
- Se incorporeaza incet spuma de albusuri si se amesteca incet, pana cand aluatul se omogenizeaza.
- Aluatul format se toarna intr-o tava mare de aragaz. Peste acesta se adauga bucatele de ciocolata alba si se baga in cuptorul preincins.
- Blatul de prajitura se coace la 180 grade, timp de 20 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
- Dupa ce a ajuns la temperatura camerei, blatul se taie in bucati mici. Se iau doua bucati si se lipesc cu dulceata de capsuni, apoi se pudreaza cu zahar.
________
Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.
Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose ).
Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.
Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).
Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:
________
Daca v-a placut reteta mea de astazi, atunci trebuie sa o incercati si pe aceasta: briose cu cacao, alune si fructe de padure.
Pana data viitoare va spun, ca de obicei, pofta buna si spor la gatit!
Speak Your Mind