10 Sfaturi pentru Briose de Nota 10

Lectia de astazi este una foarte simpla si aduna 10 sfaturi de baza, esentiale pentru pregatirea si coacerea brioselor si cupcakes-urilor:

1. Este esential sa cumparati si sa pregatiti din timp ingredientele de care veti avea nevoie, dupa ce ati studiat reteta aleasa.

2. Ingredientele trebuie sa fie proaspete, de buna calitate si suficiente pentru cantitatile specificate in reteta.

3. Pentru coacerea brioselor, este necesar sa aveti la indemana foite de copt, o tava de briose din teflon (tava de briose are spatii speciale pentru asezarea foitelor de copt), forme de briose din silicon, sau tava de briose din silicon. Veti alege unul sau mai multe dintre aceste instrumente, in functie de specificatiile fiecarei retete: vedeti mai jos.

4. Pentru retetele care contin o cantitate suficienta de ulei sau unt, se poate utiliza tava de teflon in care se adauga foitele de copt, intrucat briosele se vor desface usor de pe foite.

5. Pentru retetele cu o cantitate mica de ulei, se vor utiliza formele din silicon, in asa fel incat sa se evite lipirea compozitiei de tava/foite.

6. Pentru retetele de briose/cupcakes clasice, in care aluatul se formeaza prin amestecul simplu de ingrediente (unt/ulei, oua, lapte), ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, astfel incat briosele sa creasca in cuptor si sa devina pufoase.

7. Faina se cerne inainte de a fi incorporata in compozitie, impreuna cu restul ingredientelor uscate (praf de copt, cacao, condimente etc.), pentru a se omogeniza cu acestea si pentru a oferi brioselor o textura usoara si aerata.

8. Inainte de a incepe pregatirea aluatului, se porneste cuptorul pentru a fi bine incins in momentul in care briosele se introduc pentru coacere.

9. Temperatura de coacere este una medie pentru majoritatea brioselor, iar timpul poate varia de la o reteta la alta (urmariti specificatiile din fiecare reteta).

10. Aluatul se toarna in forme umpland aproximativ trei sferturi din volumul acestora; briosele vor avea astfel spatiul necesar pentru a creste.

 

Sper ca sfaturile mele sa va fie utile atunci cand veti pregati briose sau cupcakes. Spor la gatit si la savurat! :D

 

______

Va doriti propriul vostru caiet de retete, in care sa va puteti nota retetele preferate? Va recomand modelul meu de caiet pentru retete, pe care il puteti personaliza cu numele vostru! Sau il puteti face cadou unei persoane dragi cu ocazia sarbatorilor, a zilei de nastere sau a oricarei alte ocazii speciale pentru voi.

Blank Cookbook include o pagina dedicata unde, asa cum va spuneam, va puteti scrie numele, un grafic al unitatilor de masura folosite in bucatarie (precum si conversiile aferente), un index al retetelor voastre (care cuprinde numele fiecarei retete, pagina acesteia si rating-ul de 1-5 stele alocat de voi) si nu mai putin de 115 pagini in care puteti scrie propriile voastre creatii culinare, retetele familiei, ori retete inspirate din diverse alte surse.

Fiecare dintre cele 115 pagini pentru retete este numerotata si include urmatoarele sectiuni: numele retetei, timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru mentiuni speciale.

Blank Cookbook este o carte de bucate in adevaratul sens al cuvantului, are coperti lucioase (atat in varianta cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si un design elegant.

Puteti comanda chiar acum caietul pentru retete Blank Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Blank Cookbook - caiet pentru retete

______