Ce trebuie sa stim cand organizam un Candy Bar

Vremea frumoasa din ultimele zile ma face sa visez la petreceri frumoase cu voie buna, alaturi de familie si prietenii si, bineinteles, la mese pline cu briose :) .  Pentru noi nu exista petrecere fara briose sau cupcakes. Au devenit deja un simbol al familiei, fie ca sarbatorim Pastele sau Craciunul, ca aniversam un membru al familiei sau ca luam parte la un eveniment special organizat de prieteni.

Astazi m-am gandit ca este momentul sa impartasesc pe blog cateva din ideile practice care ne ajuta sa organizam cu succes un candy bar. Pentru a realiza un astfel de proiect culinar cred ca ideile de mai jos va vor fi utile – alaturi, evident, de celelalte sfaturi pe care le-am scris anterior pe blog.

Fiecare mic detaliu conteaza pentru a avea un rezultat pe care invitatii sa il aprecieze. Iata cateva aspecte pe care le-am testat de-a lungul timpului si am constatat ca sunt potrivite pentru organizarea unui candy bar:

  • Aranjamentul si amplasarea. In functie de eveniment si de locatie, este bine sa va adaptati toata recuzita folosita. Standul pe care veti aseza briosele, cupcakes-urile si restul preparatelor va fi asezat intr-un loc cat mai vizibil si usor accesibil pentru toti participantii. Fetele de masa, suporturile pe care se aseaza  briosele si cupcakes-urile, precum si servetelele si celelalte elemente decorative, se vor asorta cu restul aranjamentelor din locatia respectiva. In acelasi timp acestea trebuie sa fie usor de strans si curatat dupa eveniment. Puteti folosi toppers-uri si foite de copt tematice care sa aduca un plus de culoare si veselie preparatelor. Foitele in care se coc briosele si cupcakes-urile vor fi cerate si de buna calitate, in asa fel incat servirea preparatelor sa fie cat mai facila.
  • Alegerea retetelor potrivite. Asa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, in retetele mele nu folosesc conservanti, iar aluatul si cremele / frosting-urile sunt preparate in casa, cu ingrediente de calitate. Din acest motiv, atunci cand organizez un candy bar cu briose si cupcakes care contin  creme sau frosting-uri, prefer locatiile inchise (unde exista ventilatie si climatizare), asa incat candy bar-ul sa-si pastreze calitatile pe toata durata petrecerii. Pentru un candy bar organizat in aer liber (unde, pe timp de vara, temperatuirle pot fi ceva mai ridicate) prefer sa prepar briose si cupcakes cu fructe proaspete si/sau bucati mici de ciocolata, care sa pastreaza mai usor.
  • Pregatirea si transportul brioselor si cupcakes-urilor. Pentru a ramane cat mai proaspete, pregatiti briosele si cupcakes-urile in dimineata evenimentului, daca timpul va permite, sau cel mult in seara dinaintea acestuia. Cremele si frostingul pot fi pregatite cu cateva ore inainte pentru a-si pastra gustul proaspat. Briosele si cupcakes-urile pot fi transportate in cutii cu spatii individuale si apoi asezate pe suporturile speciale, in locatia unde se desfasoara evenimentul.

Fie ca doriti sa realizati propriul candy bar, fie ca veti externaliza acest serviciu, este bine sa tineti cont de detalii precum cele de mai sus. Asa veti fi multumiti de rezultatul obtinut, iar evenimentul va fi unul memorabil.

Briose de ciocolata cu coacaze rosii si ganache de ciocolata

Cupcakes cu smochine si frosting de vin si mascarpone

Cupcakes cu frosting de cafea si biscuiti

Candy bar cu briose

Briose Valentine's Day cu ciocolata si capsuni

Briose de Sfantul Valentin

Briose cu dovleac si bezea

Cupcakes cu vanilie, sos de caramel si nuci

Cupcakes cu ciocolata, dulceata de caise, alune si bomboane Ferrero Rocher

Cupcakes cu ciocolata alba si curmale

Petreceri reusite va doresc! :D