Victoria Sponge Cupcakes

Victoria sponge cupcakes

Gata, a venit! Cum, cine? Primavara! Si sunt foarte fericita ca a venit, chiar daca momentan doar calendaristic. Nu stiu daca zilele friguroase de iarna se vor mai intoarce, insa eu sper ca vor fi din ce in ce mai rare si mai blande.

Si pentru ca iubesc atat de mult primavara, am pregatit o reteta speciala de cupcakes, care sa celebreze asa cum se cuvine prima zi a noului anotimp. Victoria sponge cupcakes – sau cupcakes cu gem de zmeura si smantana – sunt printre preferatele mele: pufoase, aromate si vesele, ca primavara.

Daca nu ati ales inca martisoare pentru fete, puteti pregati si oferi cadou aceste cupcakes de 1 Martie. Nu veti avea nevoie nici macar de snurul colorat, pentru ca smantana si gemul de zmeura au cele doua culori biecunescute ale martisorului, alb si rosu.

Victoria sponge cupcakes cu gem de zmeura si smantana

Bifati ingredientele din lista de mai jos, pregatiti formele de copt si incingeti cuptoarele!

Victoria Sponge Cupcakes
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Desert de primavara: Victoria sponge cupcakes (cupcakes cu gem de zmeura si smantana).
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g gem de zmeura
  • 300 g smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
Instructiuni
  1. Untul moale, la temperatura camerei, se taie in cubulete si se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste si se obtine o crema moale.
  2. Ouale batute se adauga peste amestecul de unt si zahar si se mixeaza din nou. Apoi se taie pastaia de vanilie, se scot semintele si se adauga in amestecul format.
  3. Faina si praful de copt se cern impreuna si se incorporeaza in aluat.
  4. Aluatul se toarna direct in formele de copt: de data aceasta puteti folosi forme din silicon, din aluminiu, sau tava de cupcakes / briose dar fara foite de hartie. (Cupcakes-urile din fotografii le-am copt in forme individuale din aluminiu, pentru a le putea scoate mai usor si pentru a le putea taia cu usurinta.)
  5. Formele umplute ¾ cu aluat se baga in cuptorul preincins.
  6. Cupcakes-urile se coc in 20 de minute, la o temperatura medie, apoi se scot si se lasa la racit.
  7. Dupa ce s-au racit, cupcakes-urile se taie in jumatati. Pe jumatatea de jos se pune un strat subtire de gem de zmeura si putina smantana, apoi se monteaza cealalta jumatate si se presara putin zahar pudra.
  8. Cupcakes-urile se aseaza pe un platou si pot fi servite alaturi de o ceasca de ceai.

 



Sa avem spor, voie buna si o primavara plina de deserturi gustoase si reusite!

P.S.: pentru si mai multa inspiratie, va recomand sa incercati si reteta de briose cu nuca de cocos, cirese si migdale.

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: