Asa cum v-am anuntat ieri pe Facebook, pentru gustarea de dinaintea pranzului de astazi am pregatit o reteta surpriza: briose aperitiv cu ardei copti, branza feta si boia dulce.
Am observat ca precedenta reteta de briose aperitiv pe care am postat-o aici a fost foarte apreciata de multi dintre voi, asa ca m-am gandit sa mai pregatesc una. Iata ce a iesit:
Reteta o gasiti mai jos. Spor la treaba!
Briose Aperitiv cu Ardei Copti
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose cu ardei capia rosii copti, branza feta si boia dulce.
Tipul Retetei: Aperitiv
Numar Portii: 20
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 5 oua
- un borcan de iaurt de baut (370 g)
- o ceasca de lapte
- 200 g branza feta
- un ardei capia rosu
- 2 cani de faina
- un pliculet praf de copt
- o jumatate de lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
Ingrediente crema:
- un pachet de unt
- o cutie crema de branza
- 2 ardei capia rosii copti
- 2 linguri ulei de masline
- o jumatate de lingurita sare
- 2 lingurite boia dulce
Instructiuni
Intrucat este o reteta care necesita mai mult timp de pregatire, este bine ca toate ustensilele si ingredientele necesare sa fie pregatite. Astfel, cei doi ardei capia necesari in prepaprarea cremei se pun la copt intr-o tigaie, pe foc. Apoi se aprinde cuptorul pentru a fi bine incins cand se vor baga briosele la copt si se pregatesc formele.
Inca un mic sfat: avand in vedere faptul ca aceasta reteta contine o cantitate mica de ulei, este indicat sa se foloseasca forme din silicon astfel incat briosele sa nu se lipeasca de forme.
Preparare aluat:
- Cele 5 oua se pun intr-un vas mare si se amesteca bine.
- Iaurtul si laptele se adauga peste oua, adaugand apoi uleiul de masline.
- Toate ingredientele lichide se omogenizeaza bine.
- Branza se taie cubulete, se paseaza cu furculita si se amesteca in compozitie.
- Se adauga si ardeiul taiat cubulete mici si sarea.
- Faina si praful de copt se cern in compozitie si se omogenizeaza totul cu mixerul timp de 2 sau 3 minute.
- Formele din silicon se umplu cu compozitia pregatita si se baga in cuptor, asezate pe o tava. Se lasa la copt 30 de minute pana capata o culoare aramie.
Preparare crema:
- Intre timp ardeii s-au copt. Se curata de coaja si se pun in blender impreuna cu cele 2 linguri de ulei de masline, sarea si boiaua dulce.
- Separat, in alt bol, se pune untul si se mixeaza 3 minute pana devine cremos, se adauga si crema de branza, apoi pasta de ardei.
- Se amesteca bine totul pana se obtine o crema usor rosiatica.
- Crema se lasa in frigider 30 de minute.
- Dupa ce briosele s-au copt, apoi s-au racit, se orneaza cu crema si cu bucatele mici de ardei rosu.
Daca ati notat tot, puteti incepe acum, ca sa aveti timp sa preparati reteta pana la masa de pranz.
Pofta buna!
Speak Your Mind