In sfarsit, vine primavara! Simtiti? Ziua parca e ceva mai lunga deja, de incalzit s-a incalzit simtitor, au aparut o multime de flori (cel putin prin piete!) si parca e mai multa pofta de viata peste tot in jur.
Sunt foarte aproape si zilele cand vom putea sa iesim la picnic cu prietenii – eu de-abia astept! Si, ca sa va arat ca m-am pregatit din timp, am incercat deja o noua reteta de briose aperitiv, tocmai bune de luat la picnic si care cu siguranta vor fi foarte apreciate de cei care pot savura si o bere rece alaturi – fie la o masa “la iarba verde”, fie in curtea propriei case. Oriunde ar fi, briose aperitiv cu bere si carnaciori picanti sa fie!
Aceste briose se pregatesc rapid, in aproximativ 40 de minute fiind gata de servit, timp in care puteti baga la rece cateva beri si puteti pregati un sos de rosii picant. Daca nu aveti timp si pentru prepararea sosului, puteti servi briosele cu ketchup sau mustar.
Inainte de a trece la treaba, retineti ca, pentru a obtine niste briose pufoase, trebuie ca berea, apa minerala si ouale sa fie la temperatura camerei. De asemenea, carnaciorii se taie in bucati in functie de inaltimea formelor de briose folosite, intrucat se vor aseza vertical in mijlocul fiecarei forme, dupa cum se poate vedea in fotografia de mai sus.
- 2 oua
- 3 linguri ulei
- 200 ml bere
- 100 ml apa minerala
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita sare
- 12 bucati mici de carnaciori picanti
- Ouale se pun intr-un bol si se amesteca cu telul pana devin spuma.
- Se toarna incet cele trei linguri de ulei, amestecand fara intrerupere.
- Se adauga jumatate din cantitatea de faina impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza, apoi se adauga berea.
- Urmeaza si a doua cana de faina, amestecand bine, iar la final se adauga apa minerala.
- In compozitia obtinuta se pune o lingurita de sare si o lingura de oregano uscat.
- Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen.
- Pentru coacere se folosesc forme sau tava de briose din silicon, deoarece cantitatea de ulei folosita este mica.
- Se aseaza in fiecare forma cate o bucata de carnacior si se toarna compozitia.
- Briosele se coc 20 de minute la foc mediu si pot fi servite calde, abia scoase din cuptor, sau reci, alaturi de un pahar cu bere.
Pofta buna si distractie placuta la picnic!
[…] saptamana trecuta va propuneam o reteta pentru picnic pe care sa o incercati in zilele cu soare, de data aceasta vreau sa va ofer o reteta pe care sa o […]