Briose cu Cacao, Caise Confiate si Fistic

Briose cu cacao, caise confiate si fistic

De Mos Nicolae, cei mici asteapta dulciuri – asta o stim deja. Dar cum ar fi daca, in locul ciocolatelelor cumparate, Mosul le-ar oferi dulciuri pregatite chiar de el, in bucataria proprie? Daca deja v-am starnit curiozitatea, iata o propunere: briose cu cacao, caise confiate si fistic, ambalate frumos si plasate discret in ghetutele celor mici.

Ne apropiem cu pasi repezi de sarbatorile de iarna. Prima pe lista: Sfantul Nicolae. Reteta pe care v-o propun in continuare este usor de facut, are aromele iernii si sunt convinsa ca briosele vor fi apreciate de cei ce le vor primi, fie ei mari sau mici. Personal, apreciez cel mai mult cadourile handmade, si ce poate fi mai bun decat un cadou dulce?

Transmiteti-i, va rog, Mosului sa ia aminte la fotografiile urmatoare si sa noteze reteta de mai jos, daca i-a placut ideea mea!

Briose cu cacao, pastai de vanilie, caise confiate si fistic

 

Briose de Mos Nicolae

 

Briose cadou, cu cacao, caise confiate si fistic

 

Cadou de Mos Nicoale - briose cu cacao si fistic

Iata ce aveti de facut (pardon, ce are de facut Mosul :) ), inainte de a trece la prepararea retetei: cumparati toate ingredientele pe care le regasiti mai jos, plus folie de impachetat transparenta, fundite colorate si, daca doriti, cosulete pentru transport.

Timpul de pregatire, coacere si ambalare este relativ redus, asa ca puteti prepara briosele chiar in ziua in care le oferiti cadou.

Reteta o gasiti aici:

Briose cu Cacao, Caise Confiate si Fistic
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Cadou homemade de Mos Nicolae: briose cu cacao, caise confiate, fistic si pastai de vanilie.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 2 cani faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • ½ cana ulei
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 g caise confiate
  • 100 g fistic copt, nesarat
Instructiuni
  1. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, cele 4 linguri de cacao, zaharul, praful de copt si semintele de la o pastaie de vanilie.
  2. Intr-un alt vas se bat ouale. Se adauga laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine toate ingredientele lichide si se toarna peste amestecul de faina, zahar si cacao.
  3. Compozitia se amesteca bine cu o lingura de lemn.
  4. Se adauga caisele confiate taiate bucati si fisticul.
  5. Aluatul rezultat se pune in foitele asezate in tava si se baga in cuptorul incins, timp de 20 de minute.
  6. Dupa ce s-au copt, briosele se lasa la racit 30 de minute.
  7. Se impacheteaza apoi in folia transparenta, se leaga cu o fundita si sunt tocmai bune de daruit celor dragi.



La multi ani de Sfantul Nicolae si pofta buna!

Comments

  1. Ovidiu says

    Salut, îmi place ideea acestui blog dedicat brioșelor, felicitări! Sunt însă dezamăgit de lipsa fotografiilor cu brioșele în secțiune și de cantitățile imprecise pentru ingrediente (cană, pahar, ceașcă, borcan). Există vreo secțiune a blogului în care precizezi volumul corespunzător fiecărui recipient?

    • says

      Ovidiu, daca te vei uita mai atent pe site (presupun ca ai facut-o, nu? :) ) vei vedea ca exista deja fotografii cu briose in sectiune. Oricum, voi tine cont de ideea ta si voi incerca sa postez mai multe astfel de fotografii in retetele viitoare.

      Referitor la cantitatile ingredientelor, te asigur ca acestea nu sunt imprecise – nu folosesc intotdeauna unitati de masura standard, asta este adevarat, desi, acolo unde este cazul o fac, si poti vedea asta chiar in reteta de pe pagina unde ai postat comentariul tau, asa cum probabil ai observat deja.
      Nu folosesc intotdeauna unitati de masura standard din mai multe motive, cel mai important fiind acela ca scopul acestui blog este de a le arata oamenilor ca pot gati foarte usor, in propria bucatarie, deserturi care la prima vedere ar putea parea mai complicate, si asta folosind ingrediente nepretentioase si ustensile din dotarea unei bucatarii obisnuite.

      Multumesc pentru comentariul tau si te mai astept.

Leave a Reply to Marilena Cancel reply

Acorda o Nota: