Vizita pe care am facut-o zilele trecute la tara a fost, ca de obicei, foarte productiva pentru mine: m-am intors acasa cu multe legume si fructe proaspete si gustoase – printre acestea si un cos plin cu caise, al caror gust dulce-acrisor le plaseaza in topul preferintelor mele estivale.
Asa ca, dupa ce am consumat o mare parte din fructe ca atare, am pastrat cateva pentru a le incorpora in reteta mea de astazi: briose cu caise si miere.
Am combinat de data aceasta trei ingrediente esentiale pentru a obtine un preparat deosebit de gustos si parfumat: mierea, vanilia si caisele (curatate de samburi si taiate in bucati mici). Mmmm… gustul lor imi revine in minte doar scriind aceste randuri! Din fericire au ramas cateva si pentru mai tarziu
Briosele cu caise si miere sunt vesele si viu colorate, pot fi gata in 40 de minute si sunt cu adevarat o incantare pentru papilele gustative. Incercati si voi reteta si va veti convinge:
- 3 oua
- 200 g miere
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml apa minerala
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 300 g caise
- 2 linguri de zahar pudra pentru ornat
- Se pregateste un bol curat in care se pun ouale. Acestea se bat bine cu telul si apoi se toarna mierea.
- Se amesteca ouale si mierea cateva minute, apoi se adauga uleiul si esenta de vanilie.
- Se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina si praful de copt, amestecand toate ingredientele.
- Se toarna jumatate din cantitatea de apa minerala in aluat si se amesteca, apoi se incorporeaza restul de faina si restul de apa minerala.
- Aluatul format se omogenizeaza bine.
- Bucatile de caise se adauga in aluat.
- Pentru coacere se folosesc forme de briose din silicon sau tava din teflon in care se aseaza foite de copt. Aluatul se toarna in foite, se adauga cateva bucati de caise deasupra si se baga in cuptorul incins pentru 25 de minute.
- Dupa ce s-au rumenit, briosele se scot din forme si se lasa la racit. Apoi se decoreaza cu zahar pudra si sunt gata de servit.
______
Va doriti propriul vostru caiet de retete, in care sa va puteti nota retetele preferate? Va recomand modelul meu de caiet pentru retete, pe care il puteti personaliza cu numele vostru! Sau il puteti face cadou unei persoane dragi cu ocazia sarbatorilor, a zilei de nastere sau a oricarei alte ocazii speciale pentru voi.
Blank Cookbook include o pagina dedicata unde, asa cum va spuneam, va puteti scrie numele, un grafic al unitatilor de masura folosite in bucatarie (precum si conversiile aferente), un index al retetelor voastre (care cuprinde numele fiecarei retete, pagina acesteia si rating-ul de 1-5 stele alocat de voi) si nu mai putin de 115 pagini in care puteti scrie propriile voastre creatii culinare, retetele familiei, ori retete inspirate din diverse alte surse.
Fiecare dintre cele 115 pagini pentru retete este numerotata si include urmatoarele sectiuni: numele retetei, timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru mentiuni speciale.
Blank Cookbook este o carte de bucate in adevaratul sens al cuvantului, are coperti lucioase (atat in varianta cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si un design elegant.
Puteti comanda chiar acum caietul pentru retete Blank Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:
______
Data trecuta am pregatit o reteta in care am folosit alte doua fructe care imi plac foarte mult vara – o gasiti aici, daca nu ati incercat-o deja: cupcakes cu pepene galben si afine.
Spor la gatit si pofta buna!
Pot sa inlocuiesc uleiul de floarea soarelui cu cel de masline sau cocos?
Multumesc
Personal prefer sa folosesc uleiul de floarea soarelui pentru ca are un gust si un miros neutru; asta imi permite sa ma joc cu aromele pe care le aleg eu, fara a-mi face griji pentru altele care ar putea sa interfereze
Din cate stiu, uleiul de masline se foloseste mai rar in prepararea deserturilor, tocmai din motivele enumerate mai sus. Cat despre uleiul de cocos, nu l-am folosit pana acum, asa ca nu as putea sa-ti dau un sfat.
Multumesc pentru vizita si te mai astept.
Spor la gatit!