Briose cu Capsuni si Ananas

Briose cu capsuni si ananas

Astazi este 1 Mai si nu merg la birou! In schimb, merg la picnic :D . Pentru asta, m-am trezit ceva mai devreme decat o fac intr-o zi libera obisnuita si am pregatit o reteta noua de briose, mai speciale (speciale pentru ca le-am copt in forme care sa reziste pe timpul transportului pana la locul ales pentru picnic): briose cu capsuni si ananas.

Reteta de astazi este destul de rapida – poate fi gata in numai 40 de minute, daca aveti deja ingredientele si formele de copt – , asa ca haideti sa trecem la treaba! Mai intai, insa, dati-mi voie sa va mai arat doua fotografii cu aceste bunatati:

Briose speciale cu capsuni si bucati de ananas

 

Briose speciale cu capsuni, ananas si smantana

Asadar, sa mergem in bucatarie!

Briose cu Capsuni si Ananas
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose speciale, cu capsuni, bucati de ananas si smantana, numai bune de luat la picnic.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g capsuni
  • 250 g ananas feliat
  • 250 g smantana pentru ornat
Instructiuni
  1. Untul (la temperatura camerei) se pune intr-un bol si se amesteca impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.
  2. Se adauga ouale, unul cate unul, apoi esenta de vanilie, continuand mixarea.
  3. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in aluat.
  4. Se pregatesc formele de copt in care se toarna aluatul, apoi se introduc in cuptorul incins.
  5. Dupa aproximativ 10 minute, briosele se scot din cuptor pentru a adauga deasupra lor capsunile taiate bucati si feliile de ananas, apoi se reintroduc in cuptor pentru inca 10 minute.
  6. Dupa un total de 20 de minute de coacere, briosele se scot si se lasa la racit. Se servesc cu o lingura de smantana deasupra.

 



Va urez mult soare in mini-vacanta de 1 Mai, distractie placuta, iar daca incercati reteta mea vreau sa aud impresiile voastre si, de ce nu, sa vad si fotografii cu briosele voastre! Ah, sa nu uit: mai am aici inca o reteta pentru picnic, pentru aceia dintre voi care inca nu au incercat-o: briose aperitiv cu bere si carnaciori picanti.

Spor la gatit si pofta buna!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: