Asa cum v-am mai spus, ciocolata este printre ingredientele mele preferate, atat pentru gust si pentru miros, cat si pentru energia pe care mi-o da de fiecare data.
Iar pentru ca weekend-ul a trecut si pentru ca fiecare saptamana incepe mai usor daca avem un mic ceva care sa ne motiveze, eu m-am gandit la o reteta de briose cu ciocolata neagra, tocmai buna pentru o zi de luni!
Pregatiti pentru reteta?
Briose cu Ciocolata Neagra
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
Briose energizante, cu ciocolata neagra, ca sa incepeti bine saptamana!
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 24
Ingrediente
Ingrediente aluat:
- 4 oua mari
- o cana lapte
- o cana ulei de floarea soarelui
- o cana zahar
- 4 cani faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilinat
- o ciocolata neagra (90 g)
Ingrediente crema:
- 250 g unt
- o ceasca zahar pudra
- 4 linguri lapte
- 50 g ciocolata neagra
Instructiuni
Prepararea aluatului:
- Se incepe cu pregatirea ingredientelor: acestea trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a se omogeniza mai usor.
- Se pregateste ciocolata pe care o taiem cubulete mici (sau putem folosi chipsuri de ciocolata). De data aceasta eu am dat ciocolata prin razatoare.
- Se aprinde cuptorul si se pregatesc dinainte toate ustensilele, pentru a scurta timpul necesar prepararii compozitiei.
- Faina si zaharul pudra se cern separat, fiecare in cate un vas. Aceasta tehnica ajuta la obtinerea unei texturi mai pufoase a compozitiei, iar crema va deveni mai aerata si mai usoara.
- Se bat ouale impreuna cu laptele intr-un bol.
- Se adauga uleiul treptat, apoi zaharul si cele 2 pliculete de zahar vanilinat.
- Faina impreuna cu praful de copt se amesteca intr-un vas separat apoi se incorporeaza in ingredientele lichide.
- Se adauga apoi ciocolata rasa si se amesteca cu o spatula.
- Compozitia astfel obtinuta se pune in forme de briose sau in tava si se baga in cuptorul incins.
- Briosele se coc 20 minute la foc mediu.
Prepararea cremei:
- Mai intai se topeste ciocolata intr-un vas mic, la bain-marie.
- Untul se pune intr-un vas separat si se amesteca cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa. Se adauga treptat zaharul pudra. Dupa aproximativ 3 minute de mixat se adauga laptele si apoi ciocolata topita racita, amestecand in continuu.
- Crema obtinuta se lasa la frigider 30 minute.
Decorarea Brioselor:
- Briosele scoase din cuptor se lasa la racit 20 sau 30 minute.
- Se orneaza apoi cu crema pregatita si racita.
- Se presara apoi o lingura de cacao sau ciocolata rasa deasupra, pentru o aroma mai puternica (pentru un efect vizual si mai placut, eu am adaugat si cate o stafida in ciocolata neagra).
Sa aveti un inceput de saptamana excelent!
Cristina says
Sunt divine.
Mihaela says
In cate zile recomandati sa fie consumate brioșele?
Marilena says
Pastrate corespunzator, briosele se pot consuma si in 5 sau 6 zile. Corespunzator inseamna in cutii inchise ermetic si la temperatura mica (in frigider). Ele isi vor pastra insa textura pufoasa maxim 3 zile, intrucat nu contin nici un fel de conservanti.