Briose cu Ciocolata, Scortisoara si Unt de Arahide

Briose cu ciocolata, scortisoara si unt de arahide

Zilele trecute, in timp ce imi faceam cumparaturile intr-un supermarket, am redescoperit chips-urile de ciocolata si mi-am imaginat cum ar arata deasupra unor briose cu crema. Forma lor mi s-a parut amuzanta, asa ca, pentru reteta mea de briose cu ciocolata, scortisoara si unt de arahide care urmeaza, le-am folosit atat in compozitie, cat si pentru a obtine un aspect mai original :) .

“Aricii” din imagini sunt usor de pregatit, in aproximativ o ora fiind gata aranjati pe platou. Mare atentie, insa: este posibil ca acestia sa dispara imediat de pe platou, ca prin magie! :P

Briose cu fulgi de ciocolata si unt de arahide

Briose cu fulgi de ciocolata, scortisoara si unt de arahide

Pentru aceasta reteta, laptele, ouale si untul de arahide trebuie sa fie la temperatura camerei. Cuptorul trebuie pornit in momentul in care se incepe prepararea aluatului, in asa fel incat sa fie bine incins atunci cand tava va fi gata pentru copt.

Acestea fiind zise, iata lista ingredientelor si metoda de preparare:

Briose cu Ciocolata, Scortisoara si Unt de Arahide
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu "tepi" de ciocolata, scortisoara si unt de arahide.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • ½ pahar ulei
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 lingurite scortisoara
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g chips-uri de ciocolata
Ingrediente crema :
  • 200 g crema de branza
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri unt de arahide
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 g chips-uri de ciocolata pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se bat bine ouale impreuna cu zaharul brun, pana cand acesta din urma se topeste.
  2. Se adauga laptele si uleiul, apoi extractul de vanilie.
  3. Ingredientele uscate (faina, praful de copt si scortisoara) se cern si se incorporeaza in aluat.
  4. Se omogenizeaza toate ingredientele si la final se adauga chips-urile de ciocolata.
  5. In tava de briose se aseaza foitele de copt si se toarna compozitia, apoi se baga la cuptor pentru 20 de minute, la foc mediu.
Preparare crema:
  1. Se pun crema de branza si smantana intr-un vas, si se amesteca cu mixerul.
  2. Se incorporeaza untul de arahide, apoi se adauga mierea si zaharul pudra, amestecand cateva minute.
  3. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu o lingura de crema si chips-uri de ciocolata.

 



Spor la gatit si pofta buna!

P.S.: Nu ati ratat martisoarele pe care le-am pregatit sambata trecuta, nu-i asa?

Speak Your Mind

Acorda o Nota: