Briose cu Ciocolata si Zmeura

Briose cu ciocolata si zmeura

Rasfoind printre dosarele cu fotografii de asta-vara – pline de culori vii si amintind de gusturi si parfumuri de vacanta – am simtit brusc nevoia de a aduce un strop de culoare si aroma de vara in casa. Asa ca am dat fuga la magazin si am cumparat – pe langa clasicele ingrediente pentru briose – o cutie cu zmeura congelata. Am lasat-o pe masa 20 de minute, timp in care am pregatit tava, foitele si restul ustensilelor necesare, am aprins cuptorul, apoi am impartit cantitatea de zmeura in doua: o jumatate pentru crema si cealalta jumatate pentru aluat. Restul e poveste (una delicioasa, chiar): briose cu ciocolata si zmeura.

Muffins cu ciocolata si zmeura

 

Briose cu fructe de vara

 

Briose in rosu si negru

 

Briose cu cacao si zmeura

Am pregatit pentru voi si reteta:

5.0 from 1 reviews
Briose cu Ciocolata si Zmeura
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose cu ciocolata si zmeura, ca sa va amintiti de vara.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • ½ cana zahar
  • ½ cana ulei
  • ½ cana apa minerala
  • 3 linguri de cacao
  • 1 si ½ cana faina
  • 40 g ciocolata neagra rasa
  • 150 g zmeura
  • 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
  • 200 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 150 g zmeura
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale se amesteca cu zaharul intr-un bol pana se obtine o compozitie cremoasa.
  2. Se toarna apoi incet uleiul si se mixeaza.
  3. Se adauga ingredientele uscate, faina, praful de copt si cacaoa, cernute simultan in bol.
  4. Se toarna si apa minerala omogenizand bine aluatul.
  5. Se rade ciocolata si se pun bucatile de zmeura pasate cu furculita.
  6. Toate ingredientele se amesteca iar compozitia rezultata se toarna in forme.
  7. Briosele se vor coace in 20-25 de minute.
Preparare crema:
  1. Smantana, crema de branza si zaharul se amesteca bine pana devin crema.
  2. Zmeura se zdrobeste usor cu furculita si se adauga in crema, care se lasa apoi la frigider timp de 20-30 de minute.
  3. Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu crema.
Foarte important: de savurat dupa-amiaza, in liniste, langa o ceasca de cafea :)



Nu uitati si de briosele mele aurii cu ciocolata alba si migdale, pe care vi le-am prezentat data trecuta.

Bon appétit!

Comments

    • says

      Rolul zmeurei din aluat este acela de a imbogati gustul brioselor si a fost alegerea mea personala pentru aceasta reteta. Daca preferi sa pastrezi doar gustul de cacao in briose si doresti sa folosesti zmeura numai in compozitia cremei, este OK – e doar o chestiune de gust :) .

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: