Rasfoind printre dosarele cu fotografii de asta-vara – pline de culori vii si amintind de gusturi si parfumuri de vacanta – am simtit brusc nevoia de a aduce un strop de culoare si aroma de vara in casa. Asa ca am dat fuga la magazin si am cumparat – pe langa clasicele ingrediente pentru briose – o cutie cu zmeura congelata. Am lasat-o pe masa 20 de minute, timp in care am pregatit tava, foitele si restul ustensilelor necesare, am aprins cuptorul, apoi am impartit cantitatea de zmeura in doua: o jumatate pentru crema si cealalta jumatate pentru aluat. Restul e poveste (una delicioasa, chiar): briose cu ciocolata si zmeura.
Am pregatit pentru voi si reteta:
- 2 oua
- ½ cana zahar
- ½ cana ulei
- ½ cana apa minerala
- 3 linguri de cacao
- 1 si ½ cana faina
- 40 g ciocolata neagra rasa
- 150 g zmeura
- 1 plic praf de copt
- 200 g crema de branza
- 200 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri de zahar pudra
- 150 g zmeura
- Ouale se amesteca cu zaharul intr-un bol pana se obtine o compozitie cremoasa.
- Se toarna apoi incet uleiul si se mixeaza.
- Se adauga ingredientele uscate, faina, praful de copt si cacaoa, cernute simultan in bol.
- Se toarna si apa minerala omogenizand bine aluatul.
- Se rade ciocolata si se pun bucatile de zmeura pasate cu furculita.
- Toate ingredientele se amesteca iar compozitia rezultata se toarna in forme.
- Briosele se vor coace in 20-25 de minute.
- Smantana, crema de branza si zaharul se amesteca bine pana devin crema.
- Zmeura se zdrobeste usor cu furculita si se adauga in crema, care se lasa apoi la frigider timp de 20-30 de minute.
- Dupa ce briosele s-au copt si s-au racit, se orneaza cu crema.
Nu uitati si de briosele mele aurii cu ciocolata alba si migdale, pe care vi le-am prezentat data trecuta.
Bon appétit!
Waaww! Ce bine arata!
Daca la aluat nu voi pune zmeura se va intampla ceva?
Rolul zmeurei din aluat este acela de a imbogati gustul brioselor si a fost alegerea mea personala pentru aceasta reteta. Daca preferi sa pastrezi doar gustul de cacao in briose si doresti sa folosesti zmeura numai in compozitia cremei, este OK – e doar o chestiune de gust
.