Briose cu Dovleac, Nuci si Biscuiti

Briose cu dovleac, nuci si biscuiti

Nu stiu ce mi-a lipsit mai mult in pauza de cateva luni cate au trecut de la ultima postare: poate cautarea celor mai bune si potrivite combinatii de ingrediente, sau mirosul minunat al aluatului copt in diverse forme, sau poate sentimentul de satisfactie atunci cand rezultatul este cel sperat, iar cei dragi apreciaza desertul cu care incheiem mesele in familie. Nu m-am hotarat inca, dar stiu ca este minunat sa revin cu retete noi si sa le impartasesc pe blog. :D

Briose cu piure de dovleac, nuci si biscuiti

Intre timp, lista mea cu retete de incercat s-a marit si nu mi-a fost usor sa aleg ce voi posta astazi. Am ales in cele din urma in functie de fructele de sezon, asa ca am hotarat sa reincep seria retetelor cu o reteta de briose care au ca ingrediente principale dovleacul si nucile.

Briose cu dovleac, scortisoara, nuci si biscuiti

*Briosele mele au fost fotografiate de Adrian Banu.

Briosele cu dovleac, nuci si biscuiti dau startul retetelor de iarna in casa mea si sper ca le veti incerca si voi, in prag de sarbatori. Ingredientele sunt usor de gasit, iar pasii retetei ii puteti gasi mai jos:

Briose cu Dovleac, Nuci si Biscuiti
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta usoara, cu fructe de sezon: briose cu piure de dovleac, scortisoara, nuci si biscuiti.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g unt
  • 100 g piure de dovleac
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g nuci
Ingrediente crema:
  • 300 g smantana grasa
  • 3 linguri zahar pudra
  • 50 g biscuiti cu unt + 12 biscuiti pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Ouale la temperatura camerei se pun intr-un bol mare impreuna cu zaharul brun si se mixeaza pana isi dubleaza volumul.
  2. Se adauga praful de scortisoara si se amesteca.
  3. Untul se topeste, se lasa la racit cateva minute, apoi se toarna incet peste oua, amestecand incontinuu.
  4. Se incorporeaza si piureul de dovleac.
  5. Faina si praful de copt se cern si se adauga in aluatul format.
  6. Se amesteca incet cu o spatula pana se omogenizeaza aluatul.
  7. La final se incorporeaza nuca macinata sau tocata marunt.
  8. Aluatul se toarna in forme din silicon sau din aluminiu si se baga in cuptorul preincins.
  9. Briosele se coc la temperatura medie, timp de 20 de minute.
  10. Dupa coacere, briosele se scot si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se obtine o frisca tare.
  2. Biscuitii se sparg in bucati mici si se adauga in frisca.
  3. Crema se lasa la frigider pentru 15 minute.
  4. Briosele se orneaza cu crema si cu biscuiti, apoi se pot servi ca desert dupa mesele principale sau ca gustare in orice moment a zilei.



Dupa cum probabil v-ati obisnuit deja, la final am si cateva recomandari suplimentare pentru voi. Asadar, daca vreti sa incercati si alte retete in care am combinat dovleacul si nucile ca ingrediente principale, va recomand reteta de briose cu dovleac si bezea cu nuci, precum si pe cea de briose cu dovleac si ricotta. O alta reteta in care am folosi piure de fructe este reteta de briose de post cu piure de castane, in timp ce madlenele cu vanilie pot fi oricand o varianta potrivita pentru un desert de sezon.

Pana data viitoare, spor la gatit si pofta buna!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: