Briose cu Frisca si Caise

Briose cu frisca si caise

Bine v-am regasit, dragii mei! Dupa o pauza ceva mai lunga, datorata unui eveniment foarte fericit din viata mea (sosirea primului copil, in urma cu doua luni :) ), revin astazi pe blog cu o reteta noua: prima dintr-un sir lung care de-abia asteapta sa fie publicate! :D

O simpla plimbare prin piata de legume si fructe zilele trecute mi-a trezit inspiratie pentru o multime de retete, de combinatii de gusturi si arome de fructele de sezon. Singura problema era ce sa aleg din marea de oferte. Intr-un final m-am hotarat: am ales caisele, pentru gustul lor usor acrisor si racoritor si pentru ca le pot folosi atat in aluat, cat si alaturi de briose, in diverse sosuri sau creme.

Reteta de briose cu frisca si caise pe care v-o propun azi este un desert racoritor de vara care, servit rece, de la frigider, completeaza cu succes orice masa. Il putem prepara si iarna cu caise din compot, insa eu zic sa profitam cat putem acum, cand fructele proaspete au cel mai bun gust si vitaminele de care avem nevoie.

Briose cu frisca si topping de caise

Daca aveti la dispozitie aproximativ o ora si ingredientele de mai jos, nu va mai trebuie decat sa notati pasii pentru pregatirea retetei:

Briose cu Frisca si Caise
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de vara: briose pufoase, cu frisca si toppig din caise proaspete.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar brun
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 caise
Ingrediente frisca:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
Ingrediente topping:
  • 4 caise
  • 2 linguri zahar
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Untul se topeste intr-un vas pe foc, apoi se lasa la racit.
  2. Ouale se bat impreuna cu zaharul.
  3. Se adauga semintele de la o pastaie de vanilie si se amesteca.
  4. Se adauga laptele si untul topit si racit.
  5. Se incorporeaza faina si praful de copt.
  6. Caisele se spala si se taie in bucati mici, apoi se incorporeaza in aluat.
  7. Aluatul se toarna in foitele asezate in forma de briose si se baga in cuptorul preincins. Briosele se coc in aproximativ 20 de minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Preparae frisca:
  1. Smantana si zaharul pudra se mixeaza pana se formeaza o frisca tare.
Preparare topping:
  1. Se spala caisele si se taie in bucati mici, apoi se pun pe foc intr-un vas antiaderent.
  2. Se adauga zaharul si se amesteca bine. Caisele se vor tine pe foc aproximativ 10 minute, apoi se lasa la racit.
  3. Briosele se orneaza cu frisca si topping, ca in imaginile de mai sus.

 



Anul trecut pe vremea aceasta gateam briose cu caise si miere – poate doriti sa incercati si reteta de atunci! ;)

Spor la gatit si pofta buna va doresc!

Speak Your Mind

Acorda o Nota: