Briose de Halloween cu Ciocolata si Cafea

Briose de Halloween cu ciocolata si cafea

Nu stiu daca ati hotarat deja ce desert veti pregati pentru seara de Halloween, insa eu am testat deja o reteta speciala pentru aceasta ocazie: briose de Halloween cu ciocolata si cafea. Si cum Halloween este o sarbatoare indragita in special de copii, am ales ca ingredient principal ciocolata – preferata celor mai multi dintre ei. Pentru un gust special, am adaugat in reteta si putina cafea fara cofeina, asa incat briosele sa poata fi “devorate” de orice pofticios.

Pentru ca sunt briose de Halloween, le-am ornat in asa fel incat sa semene cu niste mici fantome (mie, una, imi aduc aminte de micutul Casper :) ). Pentru asta am folosit foite de copt albe, cerate si nu foarte subtiri (asa incat sa-si pastreze calitatile si dupa coacere) si o punga simpla de ornat careia i-am atasat un dui rotund (puteti foarte simplu sa taiati varful pungii si veti obtine acelasi rezultat). Micile fantome dulci au si doi ochisori din fulgi de ciocolata :)

Briose-fantoma de Halloween

Briose-fantoma de Halloween cu ciocolata si cafea

Iata si cum se prepara briosele-fantoma de Halloween:

Briose de Halloween cu Ciocolata si Cafea
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta de briose de Halloween cu ciocolata si cafea.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 12
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml cafea decofeinizata (gata preparata)
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 50 g fulgi de ciocolata neagra pentru ornat
Instructiuni
Preparare aluat:
  1. Se pregateste cafeaua si se lasa la racit.
  2. Ouale se pun intr-un bol impreuna cu zaharul si se bat spuma.
  3. Se toarna incet uleiul si se mixeaza cu ouale, apoi se adauga esenta de vanilie.
  4. Cafeaua racita se toarna peste amestecul obtinut mai devreme.
  5. Faina si praful de copt se cern si se amesteca in compozitie.
  6. Se adauga fulgii de ciocolata.
  7. Foitele de copt se aseaza in tava speciala de briose, apoi compozitia se toarna in aceste foite.
  8. Tava se introduce in cuptorul preincins si se lasa la copt pentru 20 de minute, la o temperatura medie.
  9. Dupa coacere, briosele se scot din tava si se lasa la racit pana se prepara crema.
Preparare crema:
  1. Ciocolata alba se topeste la bain-marie.
  2. Smantana se bate cu mixerul, adaugand treptat ciocolata topita.
  3. Dupa ce crema s-a intarit, se lasa la frigider 15-20 de minute.
  4. Briosele-fantoma se orneaza cu crema si li se adauga cate doi ochisori din fulgi de ciocolata.

________

Daca doriti sa aveti propriul vostru caiet de retete, in care sa notati cu manutele voastre retetele preferate, va recomand acest caiet personalizat, pe care l-am creat cu aceeasi atentie pentru detalii pe care o am atunci cand gatesc.

Making My Own Cookbook include o pagina dedicata unde va puteti scrie numele, un tabel de conversie a unitatilor de masura folosite in bucatarie, un index al retetelor si nu mai putin de 148 de pagini in care puteti scrie propriile voastre retete, sau retete mostenite din familie, ori retete inspirate din diverse alte resurse (sau, de ce nu, va puteti nota chiar si retetele mele de briose :D ).

Fiecare dintre cele 148 de pagini pentru retete include urmatoarele sectiuni: numele retetei, data la care a fost scrisa, ziua saptamanii recomandata pentru reteta respectiva (pentru aceia dintre voi care urmeaza diete cu regim saptamanal), timp de pregatire, timp de gatire, numar de portii, grad de dificultate, lista de ingrediente, instructiuni, precum si o sectiune pentru observatii si mentiuni speciale.

Making My Own Cookbook vine cu un design original, coperti lucioase (disponibile atat in variata cu coperta cartonata, cat si in varianta cu coperta clasica) si pagini de culoare crem (o nuanta eleganta si calda, care se potriveste perfect cu coperta).

Puteti comanda chiar acum caietul de retete Making My Own Cookbook, cu livrare la voi acasa, facand click pe bannerul de mai jos:

Making My Own Cookbook - caiet de retete

________

Nu uitati sa testati si urmatoarele doua retete, inainte de a va decide ce desert pregatiti pentru sarbatoarea de la sfarsitul lunii: cupcakes de Halloween cu Oreo si Halloween cupcakes cu dovleac.

Spor la gatit si pofta buna!

__________________

Ca de obicei, briosele mele au fost fotografiate de Adrian Banu.

Comments

  1. A says

    Bună, am găsit această rețetă minunată și nu știu cum să procedez. Cafeaua gata preparată trebuie și îndulcită? Adică o fac normal, cum o beau?

    • says

      Buna,

      Poti prepara cafeaua asa cum iti place, cu sau fara zahar. Totusi, nu as recomanda mai mult de o lingurita de zahar in cafea, pentru a nu modifica substantial gustul brioselor.

      Multumesc pentru vizita si spor la gatit in continuare!

Trackbacks

Speak Your Mind

Acorda o Nota: