Briose cu Gutui si Sirop de Visine

Briose cu gutui si sirop de visine

Azi am cumparat din piata gutui amarui, cu puf galben, ca de pui  pentru ca sunt fructe proaspete, de sezon, sunt pline de vitamine si imi plac foarte mult :) . Dupa ce am savurat o gutuie bine coapta – doar trebuia sa le incerc inainte, nu? – am pus deoparte una pentru a o folosi intr-o reteta noua: briose cu gutui si sirop de visine.

Siropul de visine l-am scos din camara cu provizii facute in timpul verii – daca nu il aveti deja, il puteti gasi in magazine sau il puteti pregati din visine congelate. Siropul va da cremei de mascarpone un gust delicat, dulce-amarui.

Briosa cu gutui si crema de mascarpone

 

Briose cu gutui, crema de mascarpone si sirop de visine

Iata reteta pe care v-o propun in aceasta duminica:

3.0 from 1 reviews
Briose cu Gutui si Sirop de Visine
 
Timp de Pregatire
Timp de Gatit
Timp Total de Preparare
 
Reteta rapida de briose cu gutui proaspete, crema de mascarpone si sirop de visine.
Tipul Retetei: Desert
Numar Portii: 10
Ingrediente
Ingrediente aluat:
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura zahar brun
Ingrediente crema:
  • 250 g branza mascarpone
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml sirop de visine
Instructiuni
Preparare aluat
  1. Pentru inceput, se spala gutuia si se da prin razatoare.
  2. Apoi se pune intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de zahar brun si o lingurita de scortisoara. Pentru ca gutuia nu contine mult lichid, se va cali destul de rapid; se lasa, asadar, pe foc doar 3-4 minute, apoi se lasa la racit, timp in care se pregateste aluatul.
  3. Ouale la temperatura camerei si zaharul tos se pun intr-un vas inalt. Se mixeaza impreuna timp de aproximativ 5 minute, la viteza mare, pana cand se obtine o spuma tare si zaharul se topeste complet.
  4. Se adauga o lingurita de vanilie si se toarna incet uleiul, amestecand in continuu.
  5. Se cerne faina in aluat si se incorporeaza incet cu o spatula, in asa fel incat sa nu se distruga spuma obtinuta anterior.
  6. Se pregateste tava de briose in care se aseaza foitele de copt. In fiecare foita se pune o lingura de aluat, apoi o lingurita de gutuie rasa si iar o lingura de aluat.
  7. Tava se baga la copt pentru 25 de minute, la temperatura medie, in cuptorul preincalzit.
  8. Dupa coacere, briosele se scot din tava si se lasa la racit.
Preparare crema:
  1. Branza mascarpone si smantana se pun intr-un bol si se mixeaza.
  2. Apoi se adauga doua linguri de zahar pudra si se continua mixarea pana cand se obtine o crema fina.
  3. Briosele se orneaza cu crema si cu cate o lingurita de sirop de visine.

 



Ati incercat si reteta de briose cu gutui din sezonul trecut?

Spor la gatit si pofta buna!

Comments

    • says

      Nu este nevoie de praf de copt pentru ca, asa cum spuneam la pasul 2 al instructiunilor de preparare a aluatului, ouale (la temperatura camerei) se bat impreuna cu zaharul pana cand se obtine o spuma tare care, la randul ei, se va coace frumos in cuptorul preincins.
      Este esential, asadar, sa urmaresti toti pasii descrisi de mine in reteta.

      Spor la gatit! :)

      • Flori says

        Eu respect toți pașii, însă am crezut ca poate ai uitat, mi s a mai intamplat să fac o rețetă și să descopăr niște “lipsuri”, recunoscute de către ” proprietarul” rețetei.
        O să fac din nou, pt ca n am avut răbdare să aștept răspunsul și am pus o linguriță de praf de copt. Poate din cauza asta au iesit un pic cam uscate. Altfel foarte delicioase. Mulțumesc pt raspuns :)

Leave a Reply to Flori Cancel reply

Acorda o Nota: